Un sătmărean s-a sinucis în Spitalul Judeţeanspital

Un eveniment tragic s-a produs ieri la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde un pacient în vârstă de 48 de ani s-a spânzurat în salon, la puţin timp după miezul nopţii. Cadavrul acestuia a fost descoperit de personalul medical, care a sesizat imediat Poliţia. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, care au şi început o anchetă în acest caz, investigând împrejurările în care a survenit decesul bărbatului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a autosesizat imediat şi a dispus demararea procedurilor de urgenţă în astfel de situaţii. “În data de 05.01.2014, la ora 00.10, într-unul din saloanele Secţiei Chirurgie Generală a fost găsit decedat un pacient, bărbat, în vârstă de 48 de ani, neoplazic, care s-a strangulat cu un cearşaf. Pacientul a fost internat în cadrul secţiei cu diagnosticul de “neoplasm orofaringian” în stadiu terminal, maladie diagnosticată în urmă cu un an. Pacientul a fost internat în cadrul Secţiei Chirurgie în data de 19.12.2013 prezentându-se în Urgenţă din cauza complicaţiilor survenite ca urmare a afecţiunii de care suferea. Ulterior internării s-a instituit o gastrostomă alimentară. În ultimele zile a prezentat hemoragii masive în zona oro-faringiană, motiv pentru care în ziua anterioară decesului s-a solicitat un consult ORL în urma căruia s-a constatat că pacientul se afla în afara oricăror resurse terapeutice”, se arată într-un comunicat de presă remis de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Cu câteva minute înainte de survenirea decesului pacientului i s-au administrat medicamente antialgice şi antihemoragice. La 10 minute după administrarea medicaţiei, asistenta de tură a intrat din nou în salon pentru a verifica starea pacientului, dar l-a găsit strangulat. A anunţat imediat medicul de gardă care a constatat decesul. De asemenea, au fost anunţate imediat şi organele de cercetare abilitate. Totodată, prin dispoziţia managerului unităţii a fost sesizată comisia de analiză a deceselor constituită la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, care în urma analizării cazului va întocmi un raport care va fi înaintat conducerii unităţii.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts