More

  Vânătoare de maşini abandonate!

  masini

  Potrivit bilanţului Poliţiei Locale Satu Mare, în cursul lunii decembrie pe raza municipiului au fost depistate zece autoturisme abandonate. Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii locali sătmăreni au aplicat peste 410 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de peste 63.000 de lei.

  Un autoturism abandonat, ridicat
  Pe lângă obişnuitele patrulări pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice, poliţiştii locali sătmăreni au depistat, în cursul lunii decembrie, zece autoturisme abandonate pe raza municipiului Satu Mare. În urma somării proprietarilor acestora, cinci dintre ei şi le-au mutat, în timp ce trei proprietari au primit mandate de ridicare, un autoturism este încă în termen, în timp ce un alt autoturism urmează să fie propus spre ridicare. Tot în cursul lunii decembrie un autoturism abandonat a fost ridicat şi depozitat.

  De asemenea, în urma acţiunilor de depistare a persoanelor care apelează la mila publică şi de combatere a acestui fenomen, au fost depistate 28 persoane, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.650 lei. Au mai fost executate 46 mandate de aducere emise de instanţele de judecată sau de Parchet, pe numele persoanelor care domiciliază în raza de competenţă a Poliţiei Locale. Totodată, au mai fost organizate acţiuni în pieţe pentru depistarea persoanelor care comercializează produse de contrabandă, ocazie cu care au fost aplicate două sancţiuni şi au fost confiscate 90 de pachete de ţigări precum şi alte bunuri.

  Peste 410 sancţiuni aplicate
  În luna decembrie, poliţiştii locali sătmăreni au aplicat 413 sancţiuni contravenţionale, din care 189 au fost cu avertisment şi 224 cu amendă în valoare totală de 63.160 lei. Astfel, au fost aplicate 152 sancţiuni contravenţionale din care 70 cu avertisment şi 82 cu amendă în valoare totală de 22.050 lei pentru neîntreţinerea în stare corespunzătoare a curăţeniei şi igienei în clădiri, locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi, grădini, spaţii publice în jurul imobilelor aflate în întreţinerea asociaţiilor de proprietari sau a proprietarilor (locatarilor), persoane fizice sau juridice, neluarea de către asociaţiile de proprietari sau de către proprietari (locatari) a măsurilor necesare pentru repararea şi funcţionarea în stare de siguranţă în exploatare a clădirilor şi a instalaţiilor aflate în folosinţă comună, ocuparea şi realizarea unor improvizaţii, depozitarea bunurilor sau materialelor de orice fel în spaţii comune ale imobilelor, fără acordul scris al proprietarilor şi altele.
  De asemenea, a mai fost aplicată o amendă de 500 de lei unui căruţaş, iar la HCL nr. 149/2012 privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a sistemului privind controlul, limitarea şi taxarea staţionărilor în municipiul Satu Mare au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei. Au mai fost aplicate amenzi în valoare de 25.360 lei pentru nerespectarea legii privind circulaţia pe drumurile publice.

  Pe lângă acţiunile stabilite pentru această perioadă, poliţiştii locali au răspuns la solicitările cetăţenilor adresate direct instituţiei, atât telefonic, cât şi în scris. Numărul sesizărilor primite în această lună de la sătmăreni se ridică la 221, din care 207 au fost telefonice şi 14 reclamaţii scrise. După verificări, cele care s-au confirmat au fost soluţionate dar au existat şi reclamaţii nejustificate.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE