More


  Etnobotanice la discreţie pe net

  - Advertisement -

  etnobotanice

  Închiderea magazinelor de produse etnobotanice nu a rezolvat absolut deloc problema consumului acestor substanţe psihotrope. Drogurile pot fi cumpărate în continuare de pe internet. La o simplă căutare pe Google, apar zeci de site-uri de unde etnobotanicele pot fi procurate de către oricine, inclusiv de către minori. Aceste substanţe cu efect psihotrop sunt livrate clienţilor sătmăreni prin intermediul serviciilor de curierat rapid, riscurile ca poliţiştii să le identifice fiind minime. Având în vedere uşurinţa cu care pot fi procurate, nici nu e de mirare că etnobotanicele se consumă tot mai des în cluburi şi pe la diverse chefuri private de către tineri, chiar şi de către minori.

  Etnobotanice pentru toate gusturile şi toate buzunarele
  Magazinele de etnobotanice funcţionează în continuare fără probleme în mediul virtual. Un astfel de magazin încearcă să-şi atragă clienţii oferind bonus la o comandă mai mare de 300 lei. Produsele au nume exotice, de genul Ninja, Havana, King, Zen, Ganja, Spice. Preţul etnobotanicelor ce pot fi comandate online variază între 13 – 20 lei pentru 0,25 grame. “Considerăm că este dreptul legitim al fiecărui individ major şi responsabil să aibă acces necondiţionat la libera informare cu privire la plantele etnobotanice rare”, scrie pe site-ul care vinde plicuri cu prafuri. “Folosirea produselor noastre pentru consum uman vă aparţine în întregime dumneavoastră”, se mai arată pe site. De asemenea, se specifică faptul că magazinul online “nu este responsabil pentru urmările ce pot apărea după folosirea produselor de către dvs sau pentru folosirea lor în scopuri ilicite sau alte scopuri decât cele recomandate de noi pe site!”.

  Asemenea avertismente puerile am găsit pe toate site-urile care se ocupă cu vânzarea de etnobotanice. “Produsele noastre nu au valoare medicală! Produsele noastre nu pot fi folosite ca medicamente, înlocuitori ai acestora sau suplimente alimentare! Produsele noastre sunt interzise consumului uman! Păstraţi produsele într-un loc sigur, departe de accesul copiilor!”, sunt avertismentele stupide, în spatele cărora operatorii magazinelor online de substanţe psihotrope încearcă să se protejeze de autorităţi. Pe aproape toate site-urile se poate comanda în voie celebra sare de baie, cunoscută sub numele de Special gold, la un preţ mediu de circa 30 de lei pentru o jumătate de gram.

  Etnobotanice livrate la domiciliu
  Comanda se poate face cu foarte mare uşurinţă. De ochii lumii, site-urile de profil susţin că nu vând etnobotanice minorilor, deşi această categorie formează grosul clientelei. “Plasând o comandă pe site, declaraţi pe proprie răspundere că aveţi 18 ani împliniţi. Dacă vom descoperi că nu aveţi vârsta legală să comandaţi produsele vândute prin intermediul acestui site ne rezervăm dreptul de a nu onora comanda”, apare pe site-ul unui asemenea magazin online.

  Livrarea se face prin intermediul firmelor de curierat rapid. Astfel, etnobotanicele ajung direct la domiciliul clientului în maxim 24 sau 48 de ore. “E cel mai simplu. Dai un număr de telefon şi o adresă. Cei de la firma de curierat te sună când ajung la Satu Mare. Le indici o adresă şi îi aştepţi acolo, apoi plăteşti banii şi îţi primeşti coletul cu etnobotanice. Habar nu are nimeni ce ai tu de fapt în colet. Şansele să fii prins de poliţişti sunt inexistente”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, un tânăr sătmărean. Acesta a adăugat că, în dorinţa de a evita atâtea contacte cu reprezentanţii firmelor de curierat rapid, tot mai mulţi tineri se asociază pentru a lansa comenzi în comun. Culmea e că beneficiază şi de reduceri din partea magazinelor online care îi aprovizionează cu aceste droguri.

  Distribuitori discreţi de etnobotanice
  Potrivit informaţiilor furnizate de mai mulţi tineri, nici măcar nu mai este nevoie să se expună riscului de a comanda substanţe etnobotanice pe internet. Există câţiva tineri întreprinzători din fire care comandă cantităţi mai mari de etnobotanice de pe diverse site-uri cu circuit relativ închis. Pentru a nu putea fi depistate de autorităţile româneşti, furnizorii de etnobotanice online folosesc servere din străinătate şi diverse domenii gratuite. Tinerii descurcăreţi vând apoi etnobotanicele la bucată, reţinându-şi o parte din marfă pentru consum propriu. Este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să pătrunzi în clientela unui asemenea distribuitor, întrucât ai nevoie de recomandare din partea unor clienţi fideli de-ai săi.

  Etnobotanicele procurate pe astfel de căi sunt consumate de către tinerii sătmăreni în diverse cluburi, respectiv pe la diverse chefuri private. Respectivii distribuitori par să acţioneze destul de discret din moment ce nu au intrat încă în atenţia autorităţilor abilitate ale statului.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img