More


  Romii din Odoreu, puşi în legalitate

  =

  odoreu

  Primăria comunei Odoreu, în colaborare cu Serviciul de Stare Civilă, a demarat o amplă campanie de punere în legalitate a romilor din comună din punct de vedere al evidenţei. Aproape 50 dintre aceştia au primit ieri certificate de naştere noi, urmând ca pe data de 5 martie să intre şi în posesia noilor cărţi de identitate.

  Potrivit primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop, campania a fost demarată pornind de la faptul că foarte mulţi dintre cetăţenii romi din comună nu aveau acte de identitate. “Încercăm să determinăm populaţia de etnie romă să intre în legalitate în ceea ce priveşte actele de evidenţă. Cei care au intrat în acest program sunt scutiţi de taxele aferente eliberării certificatelor de naştere. Este doar prima parte a acestei acţiuni, care va continua şi pe viitor până ce toţi cetăţenii vor primi certificate de naştere şi cărţi de identitate”, a precizat primarul Dumitru Pop. Ofiţerul de stare civilă a comunei Odoreu, Zamel Monica, a precizat că majoritatea celor care primesc certificate de naştere noi le avea deteriorate sau pierdute pe cele vechi, şi că în data de 5 martie vor putea intra şi în posesia noilor cărţi de identitate. La rândul său, expertul pe problemele romilor din comuna Odoreu, Mihai Mezei, a declarat că, având ajutorul Primăriei Odoreu, romii vor să intre în legalitate cu actele de identitate, lucru care i-ar putea ajuta şi pe viitor.

  Romii s-au prezentat ieri rând pe rând la sediul Primăriei Odoreu de unde şi-au ridicat noile certificate de naştere care, pentru o protecţie mai bună, au fost puse într-un plic de plastic. Reprezentanţii Primăriei şi ai Serviciului de Stare Civilă continuă campania de identificare a cetăţenilor de etnie romă şi punerea acestora în legalitate.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img