„Represiune și rezistență în timpul regimului comunist” la Zalău10
În urma unui proiect inițiat de Răzvan Silaghi, consilier al primarului municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, în urbea de sub Meseș va avea loc, azi, un eveniment cultural cu totul inedit la care intrarea este liberă. 

Conform celor afirmate de Răzvan Silaghi, prima întâlnire de acest gen care se desfășoară pe raza municipiului Zalău este programată joi, 20 martie, de la orele 17.30, la Hotel Griff, moderator al evenimentului fiind Paul Maghiu, iar invitat special, Marin Pop, un cunoscut istoric sălăjean care a publicat mai multe lucrări întemeiate pe documente, privind istoria contemporană a României, viaţa partidelor politice, cu deosebire a Partidului Naţional Ţărănesc, a organizaţiilor sale din Transilvania şi Banat.

De asemenea, istoricul Marin Pop a avut privilegiul să organizeze Sala memorială Corneliu Coposu din Bobota, iar aşa le-a cunoscut şi pe surorile fostului lider politic din Bobota. Tragedia prin care a trecut familia Coposu, anii de puşcărie şi mizeriile îndurate înainte de 1989 l-au impresionat pe Marin Pop, care s-a concentrat şi mai mult în studiile proprii pentru reabilitarea numelui celui care a devenit un simbol al rezistenţei anticomuniste.

De altfel tema dezbaterii din „Cafeneaua culturală”, eveniment aflat la prima sa ediție, este „Represiune și rezistență în timpul regimului comunist”.

Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts