More


  A început febra cumpărăturilor de Paşte

  - Advertisement -

  oua

  Magazinele alimentare sunt luate cu asalt de sătmărenii care au început să se aprovizioneze cu cele necesare pentru masa de sărbătorile pascale. Ouăle, mezelurile, precum şi cele necesare pentru prăjituri sunt la mare căutare în această perioadă. Reprezentanţii magazinelor spun că vânzările au crescut cu cel puţin 25% faţă de zilele obişnuite.

  Ouăle, la mare căutare
  Ouăle sunt printre cele mai căutate produse de către sătmăreni în această perioadă deoarece sunt folosite atât pentru fiert şi vopsit, cât şi pentru prăjituri şi cozonaci. Majoritatea cumpărau ouă, a căror preţ oscilează între 35 şi 50 de bani, cu cofragul. Alături de ouă, căutate erau şi vopselele, a căror preţ oscila între 99 de bani şi 7,79 de lei plicul.

  Tot în această perioadă se mai cumpără făină, la 1,81 lei/kg, zahăr, la 3,47 lei/kg, sau ulei, la 4,29 – 6 lei litru precum şi diverse budinci şi alte preparate pentru prăjituri, la preţuri cuprinse între 0,75 şi 3,45 lei/plic. De asemenea, gospodinele cumpărau blaturi pentru prăjituri şi torturi, a căror preţ oscilează între 6,4 şi 8,55 lei bucata. Mai sunt căutate brânzeturile şi produsele lactate. Cum nu toate sătmărencele au timp să-şi facă acasă cozonaci, îi pot cumpăra din magazine la preţuri oscilând între 5,99 şi 6,29 lei/bucată. Tot din magazine mai pot fi cumpărate sărăţele la preţuri oscilând între 3,79 şi 5,19 lei punguliţa.

  Pentru a nu se lăsa pe ultima sută de metri, sătmărenii mai cumpără în această perioadă sucuri, al căror preţ este cuprins între 3,19 şi 5.99 lei/flacon, şi bere, între 3,75 şi 7,95 lei/flacon. Bineînţeles, şi mezelurile sunt căutate în magazine de sătmăreni.

  Vânzări în creştere
  Potrivit reprezentanţilor magazinelor sătmărene, vânzările din această perioadă au crescut cu circa 25% faţă de o zi obişnuită. “În această săptămână volumul vânzărilor a crescut de la o zi la alta. Faţă de o zi obişnuită, acestea au crescut cu circa 25% şi ne aşteptăm la vânzări şi mai mari în perioada următoare. Încercăm ca în această perioadă să ne aprovizionăm cât se poate de bine astfel încât clientul să găsească în magazinul nostru tot ce-şi doreşte”, ne-a declarat şefa magazinului CBA din Micro 17, Imelda Şuta.

  Din experienţa anilor trecuţi, azi şi mâine înghesuiala din magazine va fi şi mai mare. Tocmai pentru a evita acest lucru, supermarket-urile şi-au făcut un orar special pentru perioada premergătoare sărbătorilor de Paşte.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img