More

  Acţiuni culturale în cadrul BEST-fest la Carei

  Cu ocazia BESTfest – Primăvara Culturală Careiană, Direcţia de Cultură şi Sport Carei organizează trei noi acţiuni. Astfel, va fi organizată a patra ediţie a concursului de creaţie literară Balla Fenyi pentru tinerii autori de poezie din instituţiile de învăţământ careiene şi din localitățile din împrejurimi, atât pentru secţia română cât şi pentru cea maghiară, pe două grupe de vârstă: gimnaziu şi liceu. Tema din acest an este la liberă alegere. Poeziile, în două exemplare în format tipărit, vor fi depuse la sediul Bibliotecii Municipale sau vor fi transmise la adresa bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com, până în data de 22 mai 2014. Fiecare exemplar al lucrării trebuie să conţină numele elevului, clasa, şcoala şi numele profesorului îndrumător. Rezultatele concursului vor fi anunţate până în 28 mai 2014.

  A doua acţiune se numeşte “Cartea mea preferată”. Scopul acesteia este de a desemna cartea preferată a elevilor careieni în 2014. În perioada 5– 14 mai 2014, diriginţii sau învăţătorii fiecarei clase sunt rugaţi să scrie pe un bileţel titlul şi autorul cărţii preferate a elevilor, stabilite în urma unui mic sondaj realizat în rândul acestora. Bileţelele vor fi predate până pe data de 16 mai 2014. Rezultatul ineditului sondaj va fi făcut public în cadrul Primăverii Culturale Careiene, după centralizarea rezultatelor.

  Cea de-a treia acţiune se intitulează “Zidul Citatelor”. Citatele preferate ale careienilor scrise pe foi A3 sau A4 vor fi expuse pe parcursul unei săptămâni, în Parcul Dendrologic din Carei. Tema din acest an a fost aleasă “Prietenia”. Lucrările vor fi depuse la Castelul Karolyi, camera 26. Termenul de depunere a lucrărilor expiră în 16 mai, la ora 14.00. Lucrările vor fi expuse în perioada 19-26 mai 2014. Careienii sunt rugaţi să îşi scrie citatele preferate legate de tema dată, indiferent de limbă (română, maghiară, germană, engleză etc.). Participanţii sunt rugaţi să specifice autorul citatului, iar citatele să fie scrise cu litere cât mai mari. Lucrările expuse vor constitui un mesaj simbolic al tuturor pasionaţilor de lectură pentru careieni şi pentru turişti.
  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE