More

    AJOFM Satu Mare, în topul naţional la angajări

    ajofm

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare se află pe locul trei în ţară la angajările în urma Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Directorul şi directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Marcel Maruşca şi Simona Derşidan, au declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 1.500 de persoane au participat la Bursa Generală în încercarea de a-şi găsi un loc de muncă şi peste 150 de persoane au ajuns să fie încadrate în muncă chiar în ziua Bursei. Principalele meserii în care s-au făcut angajări au fost cele de mecanic utilaj, mecanic agricol şi confecţioner. O atenţie aparte este acordată persoanelor de etnie romă pentru ca şi acestea să poată beneficia de serviciile oferite de AJOFM.

    Rezultate pozitive
    Bursele organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare ajută tot mai mulţi sătmăreni să îşi găsească un loc de muncă. Atât la bursa organizată la Carei cât şi la cea organizată la Satu Mare s-a reuşit încadrarea în muncă a peste 200 de persoane. “În vederea organizării şi desfăşurării corespunzătoare a bursei locurilor de muncă, în perioada 21 februarie – 20 martie 2014, angajaţii AJOFM Satu Mare au contactat 255 agenţi economici, din care 65 au oferit locuri de muncă vacante. Numărul total al locurilor de muncă oferite a fost de 724, din care 26 de locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare. Din cele peste 1.500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 630 de persoane au fost selectate în vederea angajării. În urma Bursei Generale au fost angajate 155 de persoane, dintre care 129 de persoane au fost şomeri indemnizaţi, 20 au fost şomeri neindemnizaţi şi alte şase persoane se aflau în căutarea unui loc de muncă”, a precizat Marcel Maruşca.

    O atenţie deosebită a fost acordată persoanelor de etnie romă. Acestea sunt în continuare în atenţia Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a li se acorda o mână de ajutor în vederea angajării. “În urma Bursei Generale au fost încadrate în muncă şi patru persoane de etnie romă. Noi le acordăm acestor persoane o atenţie specială, încercând să îi inserăm în tot felul de cursuri de calificare sau recalificare. Le-am cerut doar să dea dovadă de mai multă implicare, de mai multă voinţă”, a declarat Simona Derşidan.

    Cea mai mare bursă organizată la Carei
    Bursa locurilor de muncă din acest an de la Carei a fost cea mai reuşită ediţie de până acum, dacă este să ţinem cont de rezultatele obţinute. Din cei 35 de agenţi economici contactaţi s-au prezentat numai 16, dar cu toate acestea s-au pus la bătaie nu mai puţin de 172 de locuri de muncă. Rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor: din cele 350 de persoane care au participat la bursă, nu mai puţin de 90 de persoane au fost selectate în vederea angajării, în timp ce 60 de şomeri au fost încadraţi în câmpul muncii. Din cele 60 de persoane angajate, opt au studii medii, 15 au terminat o şcoală profesională, iar 37 au absolvit învăţământul general. Pentru persoanele cu studii superioare s-au oferit trei locuri de muncă: inginer mecanic, inginer agronom şi coordonator în materie de securitate şi sănătate în muncă, dar, din păcate, angajatorul şi persoana aflată în căutarea unui loc de muncă nu au ajuns să bată palma.

    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE