More


  Aproape 2.000 de turişti în week-end la ştrandul Tăşnad

  - Advertisement -

  tasnad

  Vremea schimbătoare nu a reuşit să-i ţină departe pe turişti de ştrandul din Tăşnad, care sâmbătă dimineaţă şi-a deschis porţile pentru un nou sezon estival. Sâmbătă ştrandul a fost vizitat de peste 600 de turişti, iar duminică numărul acestora a crescut la peste 1.200. Ştrandul Tăşnad aşteaptă turiştii cu noi dotări moderne şi diverse programe cultural-artistice în viitorul apropiat.

  Turişti mai numeroşi duminică
  Numărul turiştilor a fost mai mic sâmbătă din cauza vremii schimbătoare. Potrivit administratorului ştrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă, peste 600 de turişti au ales să-şi petreacă sâmbăta în ştrand. De asemenea, în cursul zilei de duminică, numărul turiştilor a trecut de 1.200 de persoane. Majoritatea turiştilor provin din judeţele Cluj, Sălaj şi Maramureş, ne-a declarat administratorul Gheorghe Niţă.

  Chiar dacă în acest weekend numărul turiştilor a fost de aproape 2.000, numărul acestora va creşte considerabil în a doua parte a săptămânii viitoare. Toate cele peste 1.200 de locuri de cazare certificate din Staţiunea balneară Tăşnad au fost deja rezervate pentru minivacanţa de 1 Mai, afirmă administratorul Gheorghe Niţă. Turiştii vor începe să sosească deja în cursul zilelor de marţi şi de miercuri, urmând să plece acasă abia duminică.

  Dotări noi şi programe cultural-artistice
  Începând cu acest sezon estival, ştrandul a fost dotat cu o bază sportivă multifuncţională, care cuprinde un teren de tenis cu piciorul cu gazon artificial, respectiv un miniteren de fotbal şi unul de volei cu nisip. De asemenea, zona de campare se află în plin proces de modernizare, în vederea dotării conform standardelor europene în vigoare.

  De asemenea, începând din acest an, Primăria Tăşnad intenţionează să organizeze la fiecare sfârşit de săptămână diverse programe cultural-artistice în ştrand. Chiar dacă nu va fi vorba de formaţii şi artişti de top, aceste programe vor reuşi să stârnească interesul şi aprecierea unui număr mare de turişti.

  Staţiunea Tăşnad, funcţională din 1978
  Staţiunea funcţionează încă din 1978, ştrandul termal fiind o locaţie care atrage anual zeci de mii de turişti. Zona Tăşnadului mai este renumită şi pentru lacurile artificiale de tip iaz. Ele sunt dispersate în arealul mai multor comune învecinate, care sporesc gradul de atractivitate locală şi nuanţează formele de turism: de agrement şi cinegetic, sporturi nautice.

  Un alt interes turistic îl reprezintă Dealul Puiului care se prezintă sub forma unei coline prelungi, localizată în zona de contact morfostructural dintre câmpia de glacis subcolinar şi dealurile piemontane marginale joase, cu o lungime de aproximativ 2.5 km. Pădurea Predului este localizată în etajul colinar din sud-estul Staţiunii Tăşnad, ocupând o suprafaţă de aproximativ 900 ha, în bazinul superior al Văii Ciripcea şi Valea Neagră, la 1.5 –2 km distanţă de oraşul Tăşnad. Caracteristici: diversitatea speciilor, frumuseţea peisajului pe care-l creează, efectele recreative sub aspectul confortului psihic.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare