More  Cadou de Paşte pentru Protan

  - Advertisement -

  protan

  Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a sancţionat firma de ecarisaj din judeţ din cauza faptului că un şofer al acestei firme a împrăştiat resturi de animale pe un teren viran din apropierea localităţii Dorolţ. În urma unei anchete declanşate la vremea respectivă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi DSVSA, s-a constatat că vinovat de acest aspect ar fi un şofer al firmei Protan, motiv pentru care firma a fost amendată chiar înainte de Paşte.

  Firma Protan, amendată
  Peste 200 de kilograme de resturi de animale, atât sălbatice cât şi domestice, au fost descoperite la începutul lunii februarie pe un teren viran de lângă municipiul Satu Mare, între localităţile Dorolţ şi Lazuri, în apropierea fostei şosele de ocolire a Sătmarului. Este vorba despre cadavre de vulpi, porci mistreţi, bovine, capete de căprioare şi altele. Directorul DSVSA, Nicolae Dumuţa, preciza la vremea respectivă că a fost anunţată Poliţia care a demarat o anchetă pentru a fi descoperit autorul. Se vehicula la vremea respectivă că vinovat ar putea fi un braconier din zonă.

  Recent poliţiştii au finalizat ancheta din care a reieşit faptul că vinovat de toate cele întâmplate acolo ar fi exact firma care ar trebui să se ocupe de ecarisarea teritoriului din judeţul Satu Mare, şi anume Protan. În această situaţie, DSVSA i-a aplicat firmei respective o amendă record de 24.000 lei chiar în Săptămâna Patimilor.

  Un şofer al firmei ar fi vinovatul
  Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a afirmat că vinovat de această situaţie ar fi un şofer al firmei Protan. Se pare că acesta ar fi încercat să scape de încă o cursă în plus şi a aruncat deşeurile animaliere pe câmp pentru a putea prelua altele. “Din punctul nostru de vedere, vinovată de acest aspect este firma de ecarisaj, motiv pentru care am şi aplicat amenda. Ce se va întâmpla în continuare şi cum îşi va recupera firma amenda de la şoferul vinovat nu este treaba noastră. De asemenea, am atenţionat conducerea firmei că nu ne mai dorim să se întâmple astfel de evenimente pe teritoriul judeţului nostru”, a afirmat Nicolae Dumuţa.

  Nu cu mult timp în urmă, au fost găsite alte resturi de animale aruncate în albia canalului Homorod, în apropiere de Parcul Industrial Sud. În acest caz, ancheta este în plină desfăşurare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0