More  COD PORTOCALIU de ploi şi vânt puternic în cinci judeţe

  - Advertisement -

  1

  Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi şi vânt puternic pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea şi Caraş-Severin, valabilă joi, între orele 08.00 şi 11.00.

  Potrivit avertizării nowcasting emise joi de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat, în aceste zone acumulându-se până la ora 08.00 cantităţi de apă de 50 de litri pe metru pătrat.

  Ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50 – 60 de kilometri pe oră.

  Şi judeţele Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Buzău sunt, până la ora 12.00, sub avertizare cod galben de vânt. În aceste zone sunt intensificări ale vântului, ce ating local 55 – 65 de kilometri pe oră.

  Judeţele Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi jumătatea de nord a judeţului Argeş sunt, până joi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt.

  Potrivit unei avertizări emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul cuprins între 16 aprilie, ora 18.00 şi 17 aprilie, ora 20.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50- 60 kilometri pe oră.

  În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 kilometri pe oră.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts