Concert extraordinar al pianistului grec Giorgos Konstantinouconcert

La Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare s-a desfăşurat joi seara un nou concert din cadrul stagiunii centenare 2013-2014. Protagoniştii spectacolului muzical au fost dirijorul Romeo Rîmbu şi pianistul grec Giorgos Konstantinou, aflat în premieră la Satu Mare. Concertul a debutat cu Uvertura la opera “Răpirea din serai”, de Mozart, după care Giorgos Konstantinou a interpretat magistral Concertul pentru pian şi orchestră în Re major, de Haydn.

Pianistul a avut numeroase concerte cu orchestrele filarmonicilor din Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Botoşani, Arad şi Craiova, dar şi numeroase turnee importante în centre culturale din Europa. Începând cu toamna anului 2013 este profesor universitar în cadrul Facultăţii de Muzică din Oradea.

În partea a doua a concertului, orchestra filarmonicii, sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, a interpretat superb Simfonia I în Do major op. 21, de Beethoven. De-a lungul carierei profesionale, dirijorul şi-a câştigat recunoaşterea pe plan naţional şi internaţional, find invitatul permanent al unor renumite orchestre din ţară şi din străinătate.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts