More

  Concert inedit de chill out jazz cu Florin Ştefan şi prietenii

  jazz

  Manifestările organizate de Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu” au continuat şi în această săptămână. Cu această ocazie, în cursul serii de joi, la District 15 s-a desfăşurat un inedit concert de chill out jazz. Şi de data aceasta, spectacolul s-a desfăşurat în faţa unui public numeros, iar cu această ocazie au fost prezentate instrumentele lira şi naiul de către protagonistul concertului Florin Ştefan, care a adus note din muzica sacră.

  De asemenea, acesta a mai cântat şi la saz, instrument oriental cu coarde, întâlnit în mai multe culturi din zona mediteraneană de est şi Asia Centrală, respectiv la un instrument numit tilinca, vechi instrument popular de suflat. Concertul a conţinut două părţi muzicale, timp în care artiştii au cântat neîntrerupt timp de 30 de minute. Stilurile muzicale abordate în cadrul acestui spectacol au fost cele din folclorul tracilor, oriental, asiatic, într-o manieră de Chill Out Jazz.

  Pe scenă, alături de Florin Ştefan, au mai urcat muzicieni profesionişti din viaţa culturală a Transilvaniei, cunoscuţi atât în ţară cât şi peste hotare, aceştia fiind: Aladar Renato Pusztai – vioară, Jozsef Hollandus – chitară bass şi contrabas, Csaba Cserey – tobe şi percuţie, respectiv Nicu Barna – keyboard şi sunet. La finalul spectacolului, publicul a fost deosebit de încântat de prestaţia lui Florin Ştefan şi a invitaţilor săi. Când solistul a cântat la liră, nai şi saz, a fost răsplătit cu numeroase ropote de aplauze.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE