Condiţii de viaţă urbane pentru odoreni şi păuleşteniodoreu

Odată cu semnarea contractului “Lucrări de construcţii reţele de canalizare şi staţii de pompare a apei uzate în localităţile Odoreu, Păuleşti şi Ambud”, eveniment ce a avut loc ieri într-un cadru festiv la sediul Primăriei Odoreu, cetăţenii din aceste localităţi vor avea condiţii de viaţă cât mai apropiate de cele urbane. În cadrul acestui contract, în cele trei localităţi vor fi construite aproape 30 de km de reţele de canalizare şi opt staţii de pompare a apei uzate. Este al nouălea contract de lucrări semnat în cadrul programului de investiţii “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”.

Lucrare de mare anvergură
La evenimentul de la Odoreu au fost prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, managerul general al SC Tehnic Asist, Mirel Vlas, care va executa lucrările, primarul comunei Păuleşti, Iosif Nagy, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, consilieri locali, alţi invitaţi. După cuvântul de bun venit adresat oaspeţilor de primarul Dumitru Pop, a luat cuvântul primarul Dorel Coica, care a spus că este onorat că municipiul Satu Mare are o companie de apă atât de puternică încât va face parte dintr-o companie internaţională. De asemenea, l-a felicitat pe primarul Dumitru Pop, care şi-a dorit foarte mult implementarea acestui proiect la Odoreu şi şi-a exprimat convingerea că firma constructoare, SC Tehnic Asist, este foarte serioasă, execută lucrări de bună calitate şi va reuşi să finalizeze în termen lucrarea.

Apoi reprezentanţii firmei Apaserv au prezentat proiectul. Astfel, contractul “Lucrări de construcţii reţele de canalizare şi staţii de pompare a apei uzate în localităţile Odoreu, Păuleşti şi Ambud”, are o valoare de peste 17,43 milioane de lei fără TVA, şi va fi implementat de compania SC Tehnic Asist SRL, câştigătoarea licitaţiei internaţionale desfăşurată conform procedurilor legale în vigoare. Lucrările vor consta în construirea reţelei de canalizare pe întreg teritoriul comunei Odoreu, în lungime de aproximativ 18 km, contruirea a patru staţii de pompare a apei uzate cu o conductă sub presiune de circa 4 km. De asemenea, va fi construită o reţea de canalizare de circa 11 km pe teritoriul localităţilor Păuleşti şi Ambud, precum şi a patru staţii de pompare a apei uzate. Perioada de implementare a proiectului este de 28 de luni de la data semnării contractului. Directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, a afirmat că lucrările sunt de mare anvergură şi foarte delicate ce presupun multe traversări pe sub drum fără a fi spart asfaltul. Acesta a mai adăugat că este al nouălea contract de lucrări semnat şi că se lucrează intens la depunerea documentaţiei pentru un nou proiect amplu cu finanţare europeană.

Investiţie aşteptată la Odoreu şi Păuleşti
În continuare, a fost semnat contractul de lucrări, după care managerul firmei constructoare, Mirel Vlas, a declarat că aşteaptă ordinul de începere a lucrărilor, a promis că acestea vor fi executate în termen şi că mai multe vor fi spuse la recepţionarea lor. Primarul Dumitru Pop a arătat că populaţia comunei Odoreu va fi informată din timp despre aceste lucrări care, pe durata lor, vor crea disconfort, iar cetăţenii trebuie să fie pregătiţi. Primarul comunei Păuleşti, Iosif Nagy, a declarat că este o zi foarte importantă pentru comună şi că odată cu finalizarea acestor lucrări toate cele şase localităţi ale comunei vor avea canalizare.

Prezent la conferinţa de presă de după semnarea contractului, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat că, alături de vicepreşedintele Mircea Govor, instituţia pe care o conduce sprijină astfel de proiecte care duc la ridicarea nivelului de trai a populaţiei judeţului. “Apa şi canalizarea sunt foarte importante şi încercăm să acoperim tot judeţul. Pentru noi, toţi locuitorii judeţului sunt importanţi şi trebuie să le asigurăm tuturor condiţii europene de trai”, a mai arătat Ştef.

La final, primarul Dumitru Pop a mai arătat că Primăria Odoreu va acorda constructorului sprijinul necesar pentru executarea lucrărilor şi că îşi doreşte ca acestea să fie finalizate cu succes. Constructorul va primi ordinul de începere a lucrărilor în cel mult 40 de zile de la semnarea contractului.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts