Fermierii pot cere subvenții pentru motorinăAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că pot depune, până la 30 aprilie 2014, inclusiv, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, aferente primului trimestru din 2014.

APIA informează fermierii că, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul pentru aprobarea cantităților de motorină aferente trimestrului IV-2013, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare trebuie să depună cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și de documentele prevăzute de Ordinul MADR, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, beneficiarii au obligația comunicării către APIA, în scris, a opțiunii referitoare la modalitatea de achiziționare a cantității de motorină, respectiv integral sau în tranșe. Cantitățile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts