În locul unor garaje insalubre, Primăria Zalău vrea locuri de parcarePrimăria Municipiului Zalău intenționează să amenajeze 18 locuri de parcare și spatii verzi în cartierul Simion Bărnuțiu, pe strada Sfânta Vineri, în zona blocurilor B22 – A10 (în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență.

Dacă proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali în ședința de luni, 28 aprilie, va trece, garajele din această zonă vor fi demolate pentru a se amenaja locuri de parcare și spații verzi.

Lucrările vor fi executate de SC Citadin SRL, care susțin că „Situația existentă a amplasamentului propus pentru modernizare este ocupat de garaje care dau un aspect inestetic zonei deoarece unele sunt construite din cărămidă, altele sunt împrejmuite cu plasă. Menționăm că acestea ocupă o suprafață mare, unele fiind folosite doar ca spațiu de depozitare, iar mașinile sunt parcate în apropierea acestora. Pe spațiul acesta se pot construi mai multe locuri de parcare decât numărul garajelor existente. Se propune demolarea garajelor existente pentru crearea locurilor de parcare și pentru înfrumusețarea locului cu spații verzi. În urma acestor măsuri vor rezulta aproximativ 18 locuri de parcare”.

Clauzele contractuale din contractul de închiriere a terenului pe care sunt amplasate garajele prevăd posibilitatea încetării acestora la inițiativa oricărei părți (Primăria Zalau sau proprietarul garajului), cu o notificare prealabilă de 15 zile a celeilalte părți.

În acest caz, proprietarul garajului are obligația de a elibera locul unde este amplasat garajul în termen de 30 de zile de la data încetării. În caz contrar, se va proceda la demolarea garajelor de către Primăria Zalău, pe cheltuiala proprietarului.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts