More


  Mamă şantajată de propriul fiu

  - Advertisement -

  santaj

  Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Serviciului de Acţiuni Speciale, au prins în flagrant duminică doi bărbaţi în vârstă de 23 şi respectiv 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a-i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare al maşinii. Poliţiştii au stabilit faptul că plăcuţele au fost furate marţea trecută, de pe un autoturism înmatriculat în Germania, care era parcat pe Calea Traian din municipiul reşedinţă de judeţ. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj.

  Conform unor surse judiciare, femeia a sesizat furtul poliţiştilor, iar oamenii legii au desfăşurat activităţi investigative specifice pentru identificarea autorilor. În această perioadă cei doi au şantajat partea vătămată, în sensul că i-au pretins suma de 500 euro prin SMS dacă doreşte să-şi recupereze plăcuţele. Pentru a o determina pe aceasta să le plătească suma cerută, cei doi au exercitat presiuni asupra femeii şi i-au trimis acesteia SMS-uri de pe trei numere diferite de telefon, numere pe care le-au activat doar pentru această acţiune pe care au desfăşurat-o pentru a nu putea fi identificaţi, folosind cartele telefonice pre-pay.

  Autoturismul aparţine partenerului femeii, ambii locuind în Germania, păgubita venind în ţară pentru semnarea unor documente. Cu această ocazie, în cursul zilei de duminică, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare au organizat flagrantul, femeia întâlnindu-se cu unul dintre ei pentru a-i da suma de bani solicitată, bani pe care femeia i-a înmânat intermediarului. Adică bărbatului în vârstă de 47 de ani, bani care erau marcaţi, iar acesta a dat banii mai departe celui care a pus la cale acest plan, astfel poliţiştii au urmărit fiecare mişcare şi au reuşit identificarea celor doi. Interesant este faptul că unul dintre ei, respectiv tânărul de 23 de ani, este chiar fiul femeii, care locuieşte în ţară. Poliţiştii au mai stabilit faptul că părinţii tânărului sunt separaţi, iar între aceştia există neînţelegeri majore. Fiul femeii a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, iar complicele său este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img