More


  Numeroşi sătmăreni la slujbă de Sfântul Gheorghe

  - Advertisement -

  slujba

  În fiecare an în data de 23 aprilie este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, iar aproximativ 900.000 de români poartă numele acestuia. Şi în municipiul Satu Mare numeroşi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie cu ocazia celebrării Sfântului Gheorghe. Cu această ocazie, Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare a fost ieri plină de credincioşi, care au asistat la slujba oficiată de preoţii parohi dr. Cristian Boloş şi Aurel Donca. În predica susţinută, preotul Cristian Boloş a prezentat pe scurt viaţa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, despre care a spus că este personificarea bărbăţiei şi a curajului, întrucât în iconografie este reprezentat ca fiind cel care a străpuns cu suliţa un balaur.

  Sfântul Gheorghe s-a născut în Capadochia şi a trăit în vremea împăratului Diocleţian şi ajunge conducător de armată. În anul 303, împăratul Diocleţian va începe lupta împotriva creştinilor. În faţa acestei situaţii, Sfântul Gheorghe nu se fereşte să-şi mărturisească credinţa în Hristos, motiv pentru care va fi întemniţat. Va fi supus la diverse chinuri: loviri cu suliţa, tras pe roată, îngropat în var, lespezi de piatră puse pe piept , dar nicio tortură nu l-a făcut să renunţe la credinţa sa.
  Cei prezenţi la aceste suferinţe, uimiţi de faptul că Sfântul Gheorghe a rămas nevătămat şi că a înviat un mort, au renunţat la credinţa păgână şi au primit credinţa în Hristos. Minunea învierii celui decedat a convins-o şi pe împărăteasa Alexandra, soţia lui Diocleţian, să îmbrăţişeze creştinismul. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire. La finalul slujbei au fost miruiţi credincioşii participanţi la slujbă.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img