More


  O sălăjeancă stabilită la Londra își lansează cartea și pe meleagurile natale, la Zalău

  - Advertisement -

  1

  Delia Antal, autoarea cărții D’ORA și a filmului inspirat după aceasta, și-a exprimat dorința ca imediat după evenimentul de lansare de la București să se întâlnească cu publicul din orașul natal – Zalău, dorind să împărtășească cu cei de acasă bucuria acestei realizări, dar și să intre în dialog cu cei care nu cunosc gustul amar al emigrării.

  Evenimentul organizat de biblioteca Județeană Ioniță Scipione Bădescu Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj, va avea loc luni, 28 aprilie 2014, începând cu ora 16.00, în Sala „Porolissum” a Consiliului Județean Sălaj, intrarea fiind liberă.

  Publicul prezent la lansarea cărții va putea urmări și secvențe din film, autoarea promițând că, în curând, acesta va rula și la Zalău. Volumul de debut al autoarei a fost editat și în limba engleză, fiind lansat și în Anglia, acolo unde s-a bucurat de mare succes și filmul realizat după această poveste inspirată din realitate.

  În prezent actriță, regizor de film, scriitor Delia Antal s-a născut la Zalău, la 26 ianuarie 1981. A studiat la Școala Gimnazială „Porolissum” și la Liceul Nr. 4 „Mihai Viteazul” din Zalău. Studii universitare la Timișoara – Universitatea „Ioan Slavici”, iar apoi a urmat studii de actorie la Londra și Los Angeles, deține două case de producție și distribuție în Anglia și România, 28 Film Limited și 26 Arthouse Film S.R.L.

  În România, cartea a văzut lumina tiparului la Editura Eminescu, iar filmul s-a lansat la București pe  24 aprilie 2014, bucurându-se de o impresionantă gală, la care au participat și au exprimat aprecieri mari nume din lumea cinematografiei românești și personalități culturale.

  Din 25 aprilie, filmul D’ORA rulează pe ecranele din România

  Filmul realizat după cartea D’ORA, în regia autoarei, a fost lansat cu mare succes la Londra, acesta rulând pe marile ecrane din Marea Britanie. Delia Antal este și actriță în propriul film.

  Înconjurată de sărăcie, într-o Românie post-comunistă, o tânără naivă profită de oportunitatea de a emigra în Anglia, chiar dacă asta înseamnă a călători cu o dubă, ascunsă într-o cutie de carton. Ajunsă la Londra, visurile ei de a se îmbogaţi şi a deveni faimoasă sunt repede spulberate de realitatea vieţii cotidiene. Impactul cultural, schimbarea modului de viaţă, de la o existenţă monotonă şi sărăcă în România, la o viaţă riscantă la Londra, precum şi dorinţa de a-şi depăşi condiţia şi a-şi ajuta rudele de acasă, o încarcerează pe Dora într-o lume în care inocenţa ei este treptat spulberată.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare