Oşenii vor să muncească la ei acasăbursa1

Oşenii s-au înghesuit cu sutele să-şi caute de lucru la Bursa generală a locurilor de muncă, acţiune care s-a desfăşurat ieri, în sala mare de şedinţe a Primăriei Negreşti Oaş, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare în colaborare cu instituţia gazdă. Peste 130 dintre aceştia au fost selectaţi în vederea angajării, iar opt au fost încadraţi pe loc.

O speranţă pentru oşeni
La deschiderea oficială a Bursei locurilor de muncă au fost prezenţi europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, reprezentantul Prefecturii, Ramona Antonescu, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, primarul comunei Racşa, Toma Betea, directorul AJOFM Satu Mare, Marcel Maruşca, directorul adjunct Simona Derşidan, membri ai Comitetului Consultativ şi ai Serviciului Public de Ocupare din cadrul AJOFM. După ce directorul Marcel Maruşca a declarat deschisă bursa şi a mulţumit autorităţilor locale negreştene pentru ajutorul oferit în organizarea sa, a luat cuvântul reprezentantul Prefecturii, Ramona Antonescu, care a afirmat că se bucură că şi Negreştiul s-a aliniat oraşelor unde este organizat un astfel de eveniment, adăugând că îşi doreşte ca marea majoritate a celor prezenţi la manifestare să-şi găsească un loc de muncă, care să le permită să stea acasă şi să nu mai fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

La rândul său, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu a afirmat că, prin prezenţa sa, susţine organizarea acestei burse care, în opinia sa, are ca rol reglarea dintre cererea şi oferta pe piaţa muncii. “În astfel de târguri se întâlnesc angajatorii cu potenţialii angajaţi. Văd în sală mulţi oameni care sunt la vârsta la care sunt dornici să muncească. Ceea ce se întâmplă azi la Negreşti este o iniţiativă lăudabilă şi, prin prezenţa mea aici, o sprijin”, a mai spus Ioan Mircea Paşcu.

Primarul oraşului Negreşti Oaş a afirmat că astfel de acţiuni au mai avut loc în capitala Ţării Oaşului şi în anii anteriori şi şi-a exprimat convingerea că la Bursa din acest an vor fi semnate mai multe contracte de muncă decât la cele precedente. “Eu, personal, şi Primăria Negreşti Oaş suntem alături de dumneavoastră, ne preocupă nivelul de trai şi ne dorim ca în urma acestei Burse să avem cât mai mulţi angajaţi posibil”, a mai spus primarul Fedorca.

bursa2

Peste 230 de locuri de muncă oferite
La Bursa locurilor de muncă de la Negreşti Oaş au participat 12 angajatori, care au oferit peste 230 de locuri de muncă. Cele mai multe au fost cele de asamblor textile (100), fierar-betonist (30), dulgher (25) sau montator subansamble (20), dar şi cele de ospătar, barman, agent asigurări sau muncitor necalificat în construcţii. La acţiune au participat peste 300 de oşeni care şi-au căutat un loc de muncă. “Am lucrat în străinătate mulţi ani, dar acum m-aş întorce acasă, însă pentru asta trebuie să-mi găsesc ceva de muncă. Sper că voi reuşi acest lucru aici”, ne-a spus unul dintre negreştenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În urma acestei burse, 136 de oşeni au fost selectaţi în vederea angajării, în timp ce opt au fost încadraţi pe loc.
Tot în cadrul bursei de la Negreşti a fost amenajat un stand special în care consilierul Eures a oferit informaţii despre locurile de muncă în comunitatea europeană, precum şi despre condiţiile de angajare şi de muncă în spaţiul european. Înainte de organizarea acestei burse, în zona Oaşului erau înregistraţi 565 de şomeri, dintre care 399 indemnizaţi şi 166 neindemnizaţi.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts