More


  Pactul lui Victor Ponta cu România

  - Advertisement -

  Victor Ponta va fi candidatul PSD la prezidențiale. Fapt oficializat, într-un fel sau altul, cu ocazia lansării social-democraților în campania electorală pentru Parlamentul European. “Dacă partidul îmi va cere să candidez, eu voi fi acela care voi merge în cursa pentru prezidențiale”, a anunțat liderul PSD. După acest anunț, deja în mediul politic, al analiștilor și chiar în mintea omului simplu se vorbește despre Victor Ponta ca viitorul președinte al României.

  Chiar celebrul Ion Cristoiu, un băsist declarat, a recunoscut acum câteva zile că președintele PSD va ocupa fotoliul de la Cotroceni. Cu atât mai mult cu cât, într-un sondaj de opinie al CSCI, Ponta este cotat la acest moment cu peste 40% din intenția de vot, în timp ce contracandidații lui sunt cu mult în urmă: Crin Antonescu de abia mai adună 12 procente, în fața lui fiind Mihai Răzvan Ungureanu cu 14%, iar apoi vin ceilalți: Elena Udrea, Cătălin Predoiu.

  Singura problemă care mai preocupă opinia publică este ce fel de președinte va fi Victor Ponta, după ce s-a săturat de modelul Băsescu. Oamenii cer cu totul altceva de la viitorul șef al statului. Românii nu mai vor un președinte autocrat, atotcunoscător, care să controleze justiția, serviciile secrete, Guvernul, Parlamentul, votul oamenilor, dosarele penale. Noul locatar de la Cotroceni trebuie să fie un mediator între instituțiile statului, să gestioneze crizele care apar în societate, să fie deasupra conflictelor politice pentru a putea să le aplaneze, să conlucreze cu Guvernul, cu Parlamentul, să lase justiția să-și facă treaba și să intervină ca un arbitru când apar derapaje. În rest, trebuie să știe să reprezinte România în afara țării, să negocieze eficient interesele României în relațiile cu UE și NATO.

  De aceea, în perioada următoare, Victor Ponta, pe lângă campania electorală pe care este nevoit să o ducă , va fi nevoit să încheie un pact cu România, va trebui să promită că nu va face la fel ca Băsescu. În numele înaltei funcții pe care o va deține, Victor Ponta va pune capăt războiului Cotroceniului cu țara. România trebuie să primească garanții că viitorul președinte va instaura pacea. “Jur că nu voi fi ca Traian Băsescu”, ar putea fi un model de jurământ pentru Victor Ponta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img