Paşte sub semnul violenţei în mediul ruralrural

Pe fondul consumului excesiv de alcool şi a unei stări de nervozitate, sărbătorile pascale nu au fost tocmai liniştite în mediul rural. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în mai multe conflicte produse la Andrid, Bârsău, Supur sau Acâş. Având în vedere perioada în care s-au produs aceste fapte, poliţiştii şi procurorii au dat dovadă de ceva mai multă clemenţă, vinovaţii fiind cercetaţi în stare de libertate.
La sfârşitul acestei săptămâni poliţiştii au fost solicitaţi să intervină în patru cazuri de lovire care au avut loc pe raza judeţului Satu Mare. Astfel, în noaptea de 19 aprilie a.c. poliţiştii din Andrid au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a fost lovit. La faţa locului oamenii legii au stabilit că Marius K, de 32 de ani, în timp ce se deplasa pietonal pe o stradă din localitatea Andrid, a fost lovit în zona capului cu o bâtă. Cu această ocazie a fost identificat şi autorul, în vârstă de 27 de ani. Partea vătămată a refuzat acordarea îngrijirilor medicale şi deplasarea la unitatea medicală.

Şi poliţiştii din Bârsău au intervenit într-un caz de lovire. Un bărbat de 45 de ani, în timp ce se afla pe stradă, în zona imobilului în care locuieşte, a fost lovit cu o piatră în zona capului de către vecinul său. Între cei doi a intervenit un conflict spontan, vecinul crezând de cuviinţă să arunce primul piatra şi să-şi rezolve astfel problemele taman de Sfintele Paşte.

Duminică, un tânăr din Supur a fost lovit, poliţiştii stabilind faptul că George P., de 24 de ani, a fost lovit, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale, cu o piatră la nivelul feţei de numitul Claudiu C, de 28 de ani. În urma loviturii partea vătămată a suferit leziuni la arcada ochiului drept. Tot duminică, poliţiştii din Acâş au intervenit în cazul unei infracţiuni de lovire comise de un bărbat în vârstă de 38 de ani. Laurenţiu B., de 30 de ani, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool şi a unei stări conflictuale, a fost lovit cu o farfurie peste lobul urechii drepte. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a i se acorda îngrijiri medicale. În toate cele patru cazuri autorii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts