Pictură, concerte de jazz sau spectacole de teatru și film, pentru sălăjeniEvenimente culturale organizate de Primăria Zalău și Casa Municipală de Cultură

1

Primăria Municipiului Zalău, în colaborare cu Casa Municipală de Cultură Zalău organizează, în această perioadă și pe toată durata lunii mai, o serie de evenimente culturale, de la expoziții de pictură, la concerte de jazz sau spectacole de teatru și film.

Astfel, azi, joi, 24 aprilie, de la ora 15.00, în foaierul Casei de Cultură Municipale are loc expoziţia de pictură „Rădăcini pentru zbor“. Expune pictorul Adela Ştefania Pop, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici în judeţul Satu Mare şi Sighetul Marmaţiei. Prezintă Dumitru Costălaş, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Sălaj.

Tot joi, 24 aprilie, de la ora 16.00, la Casa Municipală de Cultură din Zalău va avea loc un curs despre muzica jazz, dedicat elevilor şi profesorilor şi tuturor melomanilor, susţinut de Conf. Univ. Dr. Virgil Mihaiu, unul dintre cei mai cunoscuţi jazzologi români.

Ziua de azi, 24 aprilie, se va încheia cu un la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău cu un Concert de Gală „SINATRA&FRIENDS” cu ocazia „ZILEI INTERNAŢIONALE A JAZZULUI“. Evenimentul este programat la orele 20.00 și este organizat de Asociaţia Transylvania Cultural Community, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău şi Casa Municipală de Cultură Zalău. Intrarea se va face pe bază de invitaţii.

Pe 29 aprilie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău va avea loc spectacolul de teatru „Tache, Ianke şi Cadâr” susținut de actorii Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Preţul unui bilet este de 10 lei. Biletele se găsesc la sediul Casei Municipale de Cultură din Zalău.

Pe 15 mai, de la orele 10.00 şi 11.00, la Casa Municipală de Cultură, copiii sunt aşteptaţi la spectacolul de teatru „Amintiri din copilărie”, în interpretarea actorilor păpuşari de la Teatrul Municipal din Baia Mare.

Pe 23 mai 2014, de la ora 19.00, va fi inaugurată oficial sala de spectacole a Clădirii Transilvania cu spectacolul „Lecţia”, susţinut de artistul Tudor Georghe. Preţul unui bilet este de 45 lei.

Pe 28 mai 2014, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău se va juca piesa de teatru „Sărbători fericite”. Vin în faţa publicului actorii Teatrului „Regina Maria” din Oradea. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Organizatorii mai afirmă faptul că în cursul lunii mai va ajunge în Zalău Caravana Filmului românesc – „Capodopere ale cinematografiei naţionale”. Acest proiect se va derula pe parcursul a trei zile şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Astfel, pentru preşcolari şi elevii din ciclul gimnazial vor fi proiecţii la sediul Casei Municipale de Cultură din Zalău iar pentru liceeni şi adulţi vor fi proiectate filme, în fiecare seară, în amfiteatrul din Parcul Central Municipal.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts