More  Prefectul Avram mediază conflictul retrocedărilor de la Păuleşti

  - Advertisement -

  fond-funciar-paulesti-1

  Ca urmare a audienţelor susţinute în data de 18 martie, prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri o întâlnire prin care s-a încercat clarificarea situaţiei din localitatea Păuleşti privind retrocedarea terenurilor unor cetăţeni în favoarea familiei Demian. Întâlnirea s-a desfăşurat în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, cu participarea prefectului Eugeniu Avram, subprefectului Altfatter Tamas, şefului Serviciului Juridic din Instituţia Prefectului, Cosmin Dorle, specialiştilor din Instituţia Prefectului şi ai Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Satu Mare. Au fost mai fost prezenţi primarul comunei Păuleşti, Nagy Iosif, un grup de cetăţeni şi moştenitorul terenurilor retrocedate sau în curs de retrocedare, Marius Demian.

  Problema trebuie rezolvată legal
  “Ne-am întâlnit să încercăm să deblocăm situaţia, de aceea am solicitat organizarea acestei întâlniri. Am spus că este momentul să identificăm împreună soluţii administrative în acest sens. Dacă exista deschidere şi transparenţă către oamenii din localitate nu s-ar fi ajuns aici”, a declarat prefectul Eugeniu Avram. După ce au fost ascultate toate punctele de vedere, specialiştii din Comisia Judeţeană de Fond Funciar au cerut Comisiei Locale de Fond Funciar din Păuleşti să analizeze în continuare posibilităţile care există pentru ca pretenţiile în natură ale familiei Demian să fie onorate. Pe de altă parte, membrii Comisiei Judeţene de Fond Funciar au declarat că o dată cu finalizarea procesului de inventariere a terenurilor de pe raza judeţului Satu Mare, există baza legală ca familia Demian să primească suprafaţa de teren neretrocedată la această dată, pe teritoriul altei unităţi administrativ-teritoriale. Reprezentantul familiei moştenitoare s-a arătat deschis către această ofertă, liniştindu-i pe cetăţeni cu privire la posibila retrocedare a terenurilor de sub casele lor. În calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene de Fond Funciar Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a transmis că vor fi întreprinse toate demersurile legale din punct de vedere administrativ pentru ca acest conflict de natură funciară să înceteze la Păuleşti.

  Se tem că vor rămâne fără terenul de sub case
  La audienţele din 18 martie, un grup de cetăţeni din localitatea Păuleşti a solicitat ajutorul Prefecturii Satu Mare pentru a împiedica punerea în aplicare a unei cereri de revendicare a 150 de hectare intravilan şi extravilan de pe raza localităţii Păuleşti. Aceştia au afirmat că cererea a fost depusă de Marius Demian, domicilat în judeţul Arad, nepotul primului subprefect român al Sătmarului, Ilie Carol Barbul. “Pe suprafaţa solicitată de acesta în prezent se află construite peste 110 case, iar pentru teren, cetăţenii au titlu de proprietate. Se vorbeşte deja despre faptul că cei care au case pe terenul solicitat vor fi evacuaţi, iar casele vor fi vândute la licitaţie”, s-a plâns la data respectivă unul dintre petenţi.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts