More


  Sărbători pascale pe patul de spital

  - Advertisement -

  urgente

  Sute de sătmăreni au mâncat şi au băut în zilele de Paşte până au ajuns la spital. După Postul Mare, credincioşii au fost tentaţi să guste din tot ce le-a fost interzis până acum, suferind consecinţele. Mulţi dintre cei care au ţinut postul au uitat de sfaturile medicilor şi nu au revenit treptat la alimentaţia de dulce. Iar dacă unii au exagerat cu mâncarea, alţii au uitat numărul paharelor de alcool date peste cap. Nu au lipsit nici episoadele de violenţă fizică, mai multe persoane ajungând pe patul de spital în urma altercaţiilor.

  Pentru mulţi dintre sătmăreni vacanţa de Paşte s-a terminat pe un pat de spital. În zeci de cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pe ambulanţă, cei mai mulţi dintre pacienţi suferind afecţiuni ca urmare a consumului în exces de alimente şi alcool. Au fost numeroase tulburări digestive şi traumatisme apărute în urma altercaţiilor pe fondul consumului de alcool. Şi pentru alţi sătmăreni care au ales să iasă la iarbă verde s-a lăsat cu ghinion, după ce au fost muşcaţi de căpuşe sau de câini. “În intervalul 18-22 aprilie (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Satu Mare au primit asistenţă medicală un număr de 611 persoane. Un număr de 122 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe pentru probleme strict digestive (greţuri, vărsături, colici biliare, pancreatite etc) cauzate de abuzuri alimentare şi de consum crescut de alcool. Un număr de 17 persoane au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în stare avansată de ebrietate, 16 după ce au fost agresate, 11 după ce au fost victime ale unor accidente rutiere, 10 muşcate de câini şi nouă înţepate de căpuşe”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Spitalul Judeţean de Urgenţă.

  Pe de altă parte, au fost şi sătmăreni fericiţi, şi asta pentru că le-au venit pe lume copiii. Mai exact, la sfârşitul săptămânii trecute au văzut lumina zilei la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă un număr de 16 copii, din care nouă băieţi şi şapte fete.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img