More


  Ştefania Talpoş, câştigătoarea concursului “Cine ştie, câştigă”

  - Advertisement -

  elevi

  Eleva Ştefania Talpoş de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş este câştigătoarea concursului “Cine ştie, câştigă”, ediţia a II-a, competiţie organizată de Nord Vest TV, care s-a desfăşurat miercuri la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, în faţa a numeroşi elevi din clasa a XII-a, care şi-au încurajat permanent favoriţii. Moderatorul concursului a fost scriitorul, profesorul şi realizatorul TV Teodor Curpaş.

  La această competiţie s-au înscris cinci elevi din clasa a XII-a, aceştia fiind Anetta Schlachter de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Raul Todika de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici”, Evelin Mariş de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” şi câştigătoarea ediţiei precedente, Georgiana Fechete de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare, şi câştigătoarea Ştefania Talpoş.

  Concursul a fost un preambul pentru concurenţi, întrucât în vară vor susţine examenul de Bacalaureat. Astfel, cei cinci participanţi trebuiau să răspundă corect la trei întrebări despre operele literare din cadrul programei de Bacalureat. După fiecare probă, concurenţii primeau note din partea juriului, acesta fiind format din profesorii de română Stela Bozero Toma, Gheorghe Gheorgiade, Camelia Roter de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini “Unio”, Radu Giurcă şi realizatorul emisiunii “Ora Adevărului”, de la Nord Vest TV, Victor Constantinovici.

  După terminarea celor trei probe, unde concurenţii s-au descurcat foarte bine, în urma notelor acordate de juriu, locul I a fost obţinut de Ştefania Talpoş, care a primit şi suma de 400 lei. Pe locul doi s-a clasat Anetta Schlachter care a primit un premiu de 250 lei, iar premiul III i-a revenit lui Raul Todika, care a primit şi 150 lei, acestea fiind oferite de către Gheorghe Mărieş din partea SC Comat Satu Mare. Cei cinci concurenţi au mai primit câte 100 de lei din partea Asociaţiei “Vasile Lucaciu”, reprezentată de Radu Giurcă, dar şi un cadou din partea directorului fabricii de ciocolată din Odoreu, Camil Burian.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img