More


  Tentativă de compromitere a BEJ Satu Mare

  - Advertisement -

  vot

  Constituirea Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, realizată cu mari dificultăţi, era să fie compromisă de către persoane necunoscute. Deşi abia s-au găsit trei judecători dispuşi să facă parte din BEJ Satu Mare, persoane necunoscute au formulat o contestaţie electorală împotriva modului de constituire, susţinând că membrii nu au fost aleşi. Foarte grav este faptul că aceste persoane, mânate de interese oculte greu de descifrat, au transmis contestaţia electorală în numele judecătorului Remus Nemeş de la Tribunalul Satu Mare. În cele din urmă, falsa contestaţie a fost respinsă de Biroul Electoral Central, după ce judecătorul Nemeş a aflat de contestaţie şi a comunicat că nu el este autorul acesteia. Nici acum nu e clar ce urmăreau exact persoanele care au fost în stare inclusiv să falsifice semnătura magistratului Remus Nemeş.

  O contestaţie în fals
  Din motive încă neelucidate, persoane necunoscute au încercat să compromită Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare şi, implicit, desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European în judeţul nostru. Folosindu-se de identitatea judecătorului Remus Nemeş de la Tribunalul Satu Mare, aceste persoane neidentificate au formulat o contestaţie electorală, pe care au transmis-o online Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prin intermediul contestaţiei, se solicita “anularea procesului verbal din 26 martie privind învestirea membrilor Biroului Electoral Judeţean Satu Mare întrucât desemnarea acestora s-a realizat fără tragere la sorţi”. De asemenea, autorii necunoscuţi au trecut în contestaţie în mod fals că judecătorul Remus Nemeş, alături de alţi magistraţi, doresc să facă parte din Biroul Electoral Judeţean Satu Mare, asumându-şi obligaţiile legale ce incumbă în cadrul procesului electoral. Pe lângă anularea procesului, în contestaţie se cerea constituirea din nou a Biroului Electoral Judeţean. De asemenea, crezând că furtul de identitate nu va fi descoperit, autorii necunoscuţi au solicitat, în numele magistratului, judecata în lipsă şi de urgenţă.

  Judecătorii nu s-au înghesuit la BEJ
  Gazeta de Nord-Vest a arătat în data de 26 martie 2014 că judecătorii sătmăreni nu mai vor să facă parte din Biroul Electoral Judeţean. Tribunalul Satu Mare de abia a reuşit să găsească trei magistraţi care să accepte aceste posturi. Şi asta după ce conducerea Tribunalului Satu Mare s-a văzut nevoită să accepte condiţiile impuse de judecători, în caz contrar aceştia ar fi refuzat conducerea BEJ. Este de menţionat faptul că nu a avut loc o tragere la sorţi, ierarhia fiind stabilită de către cei trei judecători, aceasta fiind condiţia magistraţilor pentru a accepta conducerea BEJ. “Pe de altă parte, potrivit legii, judecătorii nu sunt obligaţi să participe. Noi avem nevoie de acordul dumnealor să facă parte din Biroul Electoral Judeţean. Şi de abia am găsit trei colegi judecători care să dorească să facă parte acum din Biroul Electoral Judeţean. Deci, nu va mai fi nicio tragere la sorţi. Avem trei colegi care cu greu, cu mari sacrificii, s-au oferit să facă parte din birou şi condiţionat în ceea ce priveşte funcţiile”, a declarat la data respectivă preşedintele Tribunalului Satu Mare, judecătorul Rodica Grosoş-Maxim. Astfel, preşedintele Biroului Electoral Judeţean este Adriana Vâlcu – preşedintele Secţiei a II-a civile din cadrul Tribunalului Satu Mare, locţiitor este Kiss Zita – preşedintele Secţiei I civile din cadrul Tribunalului Satu Mare, respectiv Simona Haiduc – judecător în cadrul Secţiei penale a Tribunalului Satu Mare.

  Adresă fictivă, semnătură falsificată
  Tentativa de compromitere a alegerilor a eşuat întrucât judecătorul Remus Nemeş a fost citat în data de 28 martie 2014 la procesul intrat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Magistratul a transmis o adresă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a arătat că nu a formulat nicio contestaţie electorală. “Vă comunic faptul că această contestaţie nu îmi aparţine, că nu deţin nicio căsuţă de email pe vandex.com şi că evident mailul respectiv a fost trimis în mod fraudulos de către altcineva în numele meu, de pe o adresă informatică fictivă. Precizez, de asemenea, că eu nu am semnat plângerea respectivă, în mod cert semnătura mea a fost scanată de pe vreun document oficial şi folosită fără drept de către cel care a făcut sesizarea fictivă”, se arată în adresa judecătorului Nemeş. “Menţionez totodată că în ultimele luni au fost trimise în numele meu, de către persoane necunoscute şi cu mod de operare similar, mai multe sesizări şi petiţii fictive, către diverse instituţii sau autorităţi investigative, prin folosirea unor adrese de e-mail falsificate”, a adăugat judecătorul sătmărean. În cele din urmă, invocând necompetenţa materială, Înalta Curte de Casaţie a transmis contestaţia Biroului Electoral Central. În şedinţa din 9 aprilie, Biroul Electoral Central a respins contestaţia falsificată.

  Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, judecătorul Remus Nemeş a refuzat să facă orice fel de declaraţie pe marginea acestui subiect.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img