More

    Terranova, campionul suprem la Satu Mare

    terranova

    Un terranova din Ungaria a devenit campion din nou la Satu Mare, în cadrul International Dog Show, competiţie desfăşurată în weekend în Piaţa Rex. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Chinologică Română Satu Mare în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare şi face parte din calendarul Asociaţiei Chinologice Române. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean, preşedintele Asociaţiei Chinologice Române – Filiala Satu Mare, Zsolt Molnar. Arbitrii competiţiei au fost din Rusia, Italia, Serbia, Germania, Austria, Ucraina, Ungaria şi România. În total, mii de sătmăreni s-au aflat în Piaţa Rex pentru a-i urmări pe cei mai frumoşi câini.

    Record de participanţi la CACIB 2014
    La competiţia din acest an au fost înscrişi 2.228 de câini din mai mult de 160 de rase, din 24 de ţări, fiind înregistraţi participanţi şi de peste Ocean, respectiv din SUA sau Puerto Rico, acest fapt constituind un adevărat record pentru competiţia organizată la Satu Mare. Competiţia a debutat sâmbătă dimineaţă cu o expoziţie naţională CAC, iar de la ora 13.00 s-a desfăşurat expoziţia internaţională CACIB, la care au participat 760 de câini. Câştigătorul zilei de sâmbătă a fost din nou bobtailul care a câştigat în ultimii doi ani titlul de Super BIS.

    Teckel cu păr sârmos, campionul Sătmarului
    Competiţia a continuat şi ieri cu o expoziţie de campionat CACIB, la care au participat 755 de câini. După care a avut loc programul Best in Show. La Junior Handler, cel mai bun câine a fost desemnat golden retriever, la perechi – ciobănesc românesc carpatin, la grupe de creştere bull-mastiff. Cel mai frumos câine al Sătmarului a fost ales teckelul cu păr sârmos. După care a avut loc desemnarea celui mai frumos ciobănesc românesc, acesta fiind un ciobănesc românesc carpatin.

    Terranova, campionul suprem la Satu Mare
    Competiţia a continuat cu alegerea celor mai frumoşi câini din cadrul celor zece grupe, aceştia fiind: ciobănesc australian, terranova, amstaff, teckel pitic cu păr sârmos, malamutul de Alaska, beagle, setter irlandez roşu, golden retriever, pudelul şi ogarul irlandez. La categoria Baby BIS – locul I a fost obţinut de un terranova, la categoria Puppy BIS, primul loc i-a revenit unui brac italian, la categoria Veteran BIS, cel mai frumos a fost ales un schnauzer pitic cu sare şi piper, iar la Junior BIS – un schnauzer uriaş negru. După care a urmat finala zilei, la care au participat cei zece câştigători ai rasei, iar locul I a fost ocupat de un terranova. International Dog Show s-a încheiat cu finala Suprem BIS, la care au participat cei şase câştigători de la CAC şi CACIB din ultimele două zile. Finala a fost arbitrată de preşedintele Asociaţiei Chinologice Române Filiala Satu Mare, dr. Zsolt Molnar, care a decis ca titlul de campion suprem să-i revină unui terranova de origine din Ungaria.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE