Alegeri parlamentare: Câţi candidaţi s-au înscris în fiecare judeţ şi cine sunt viitorii senatori şi deputaţi

2

Birourile Electorale Judeţene au finalizat procedurile de înscriere a candidaţilor pentru alegerile parţiale anticipate pentru Camera Deputaţilor sau Senat, care vor avea loc duminică, 25 mai, în colegii din municipiul Bucureşti şi din şase judeţe – Ilfov, Galaţi, Hunedoara, Satu Mare, Timiş şi Gorj. Câţi candidaţi se luptă pentru posturile de senatori şi deputaţi în fiecare dintre judeţe şi cine sunt aceştia.

Şase candidaţi se vor confrunta, în 25 mai, la alegerile parlamentare parţiale pentru postul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, între aceştia numărându-se Dan Diaconescu, dar şi europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care a deţinut mandatul de deputat în acest colegiu şi a renunţat pentru a merge în PE.

Până luni, la ora 24.00, când a expirat termenul limită de depunere a candidaturilor, s-au înscris pentru alegerile parţiale din Colegiul uninominal nr. 2 Satu Mare şase candidaţi.

Astfel, se vor confrunta pentru mandatul de deputat în acest colegiu europarlamentarul Ovidiu Silaghi, din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, liderul Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Băbăşan, de la Forţa Civică şi Szabolcs Nagy, din partea UDMR.

PNL nu are candidat după ce liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC. Iniţial, el fusese desemnat candidat al PNL.

Candidaturile depuse pot fi contestate în termen de 24 de ore.

Mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare a fost deţinut de liberalul Ovidiu Silaghi, care a renunţat în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Buşoi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, că liberalul Ovidiu Silaghi se va înscrie în PSD, el precizând că altfel acesta nu ar fi putut să candideze pentru postul de deputat din partea social-democraţilor.

Ponta a susţinut că Silaghi va fi candidatul “întregului USL” în colegiul din Satu Mare.

“Însă este candidatul, aţi văzut, al întregului USL în acel colegiu de la Satu Mare şi preşedintele CJ PNL şi ceilalţi primari îl susţin, pentru că acolo doar USL poate să câştige şi doar în formula USL am câştigat şi primăria, şi CJ după 12 ani în care, normal, prin sistemul de vot din primul tur, câştiga întotdeauna UDMR”, a spus Ponta.

El a mai susţinut că aceasta este soluţia corectă pentru toată ţara, respectiv soluţia în care candidaţii sunt susţinuţi de USL.

“Deci, cred că aşa cum facem la Satu Mare, cum facem la Ilfov, unde susţinem toţi acelaşi candidat, asta e soluţia corectă pentru toată ţara”, a adăugat Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi va fi susţinut pentru un post de deputat la parţialele din 25 mai de “PSD, Victor Ponta şi prietenii”, ea arătând că PNL nu are nicio legătură cu candidaţii PSD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Maria Petca Poptean își lansează o carte de amintiri

Indiscutabil, Maria Petca Poptean este una din vocile remarcabile ale melosului oșenesc, fiind supranumită ”Privighetoarea Oașului”. De-a lungul unei vieți întregi, artista a adunat...

Minoră de 16 ani, dispărută

În cursul zilei de 06.12.2019, o minoră de 16 ani a plecat la cumpărături în municipiul Satu Mare și nu s-a mai întors acasă....

FOTO. Cinema One Laserplex, restaurante noi și primul hub comunitar din oraș, deschise astăzi în Aushopping Satu Mare

Centrul Comercial Aushopping Satu Mare își extinde oferta comercială și inaugurează astăzi cinematograful Cinema One Laserplex, noua zonă de food-court și Cartier Hub, primul...

Asociația ”Unu și Unu” în sprijinul copiilor prematuri născuți în Satu Mare

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul...

Medicii care vor locui în blocul ANL au primit cheile de la apartamente

13 medici din Satu Mare, Cluj, Oradea și București, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, se pot muta în noile locuințe...