More


  Alegeri parlamentare: Câţi candidaţi s-au înscris în fiecare judeţ şi cine sunt viitorii senatori şi deputaţi

  - Advertisement -

  2

  Birourile Electorale Judeţene au finalizat procedurile de înscriere a candidaţilor pentru alegerile parţiale anticipate pentru Camera Deputaţilor sau Senat, care vor avea loc duminică, 25 mai, în colegii din municipiul Bucureşti şi din şase judeţe – Ilfov, Galaţi, Hunedoara, Satu Mare, Timiş şi Gorj. Câţi candidaţi se luptă pentru posturile de senatori şi deputaţi în fiecare dintre judeţe şi cine sunt aceştia.

  Şase candidaţi se vor confrunta, în 25 mai, la alegerile parlamentare parţiale pentru postul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare, între aceştia numărându-se Dan Diaconescu, dar şi europarlamentarul Ovidiu Silaghi, care a deţinut mandatul de deputat în acest colegiu şi a renunţat pentru a merge în PE.

  Până luni, la ora 24.00, când a expirat termenul limită de depunere a candidaturilor, s-au înscris pentru alegerile parţiale din Colegiul uninominal nr. 2 Satu Mare şase candidaţi.

  Astfel, se vor confrunta pentru mandatul de deputat în acest colegiu europarlamentarul Ovidiu Silaghi, din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, preşedintele PPDD, Dan Diaconescu, liderul Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, Laura Diana Bota, din partea PMP, Sergiu Lucian Băbăşan, de la Forţa Civică şi Szabolcs Nagy, din partea UDMR.

  PNL nu are candidat după ce liberalul Ovidiu Silaghi a fost desemnat candidat din partea Alianţei PSD-UNPR-PC. Iniţial, el fusese desemnat candidat al PNL.

  Candidaturile depuse pot fi contestate în termen de 24 de ore.

  Mandatul de deputat în Colegiul 2 Satu Mare a fost deţinut de liberalul Ovidiu Silaghi, care a renunţat în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Buşoi.

  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, că liberalul Ovidiu Silaghi se va înscrie în PSD, el precizând că altfel acesta nu ar fi putut să candideze pentru postul de deputat din partea social-democraţilor.

  Ponta a susţinut că Silaghi va fi candidatul “întregului USL” în colegiul din Satu Mare.

  “Însă este candidatul, aţi văzut, al întregului USL în acel colegiu de la Satu Mare şi preşedintele CJ PNL şi ceilalţi primari îl susţin, pentru că acolo doar USL poate să câştige şi doar în formula USL am câştigat şi primăria, şi CJ după 12 ani în care, normal, prin sistemul de vot din primul tur, câştiga întotdeauna UDMR”, a spus Ponta.

  El a mai susţinut că aceasta este soluţia corectă pentru toată ţara, respectiv soluţia în care candidaţii sunt susţinuţi de USL.

  “Deci, cred că aşa cum facem la Satu Mare, cum facem la Ilfov, unde susţinem toţi acelaşi candidat, asta e soluţia corectă pentru toată ţara”, a adăugat Ponta.

  Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi va fi susţinut pentru un post de deputat la parţialele din 25 mai de “PSD, Victor Ponta şi prietenii”, ea arătând că PNL nu are nicio legătură cu candidaţii PSD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img