More


  Conferință pe tema sterilizării, la Zalău

  =

  „Siguranţa pacientului – Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale”

  Spitalul Județean de Urgență Zalău va găzdui, în perioada 8-9 mai, cea de a V-a ediţie a Conferinţei de sterilizare. În acest an, evenimentul are ca temă „Siguranţa pacientului – Actualităţi în prevenirea infecţiei plăgii chirurgicale”.

  Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor două zile vor avea loc o serie de comunicări şi workshop-uri, iar printre cei care vor susţine prezentări se numără: Daniela Piţigoi – şef de lucrări catedra de epidemiologie Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Delia Hergea – medic primar epidemiolog Institutul Oncologic „Prof. dr. I.Chiricuţă” sau Ana-Maria Iuonuţ – doctor în medicină Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca.

  De asemenea, la eveniment vor fi prezenți specialişti medicali din Marea Britanie, care vor prezenta perspectiva europeană asupra importanţei prescrierii corecte a antibioticelor şi a prevenirii infecţiei de plagă chirurgicală, printre aceştia anunţându-şi prezenţa: Gavin Boyd – consultant microbiologist, Pierre Laloe şi Carole Hallam.

  Invitatul de onoare al Conferinţei de sterilizare din acest an, ajunsă la cea de-a V-a ediţie, este profesorul universitar Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”.

  Participanţii vor avea prilejul de a vizita staţia de sterilizare din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, înfiinţată în anul 2007, printr-un proiect susţinut de fundaţia britanică Medical Support în România, şi care respectă normele şi standardele europene de funcţionare şi validare a procesului de sterilizare.

  De asemenea, în cea de-a doua zi a Conferinţei, organizatorii au inclus în program şi o vizită la castrul roman de la Porolissum, cel mai nordic bastion al Imperiului Roman din provincia Dacia. Unic în România, un muzeu în aer liber, castrul este un reper turistic al Sălajului.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img