More


  Cultură de canabis la unul dintre plasatorii de valută falsă

  - Advertisement -

  captura

  Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au prins în flagrant miercuri seara, în jurul orei 19.00, trei sătmăreni, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, în timp ce încercau să pună în circulaţie bancnote contrafăcute. Acţiunea a avut loc în parcarea unei staţii de carburanţi situată pe strada Botizului din municipiul Satu Mare. Cei trei vroiau să cumpere ţigări de contrabandă pe care intenţionau să le plătească cu suma de 20.000 euro falşi, în bancnote de 50 şi 100 de euro. Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

  Anchetă continuată pentru depistarea falsificatorilor
  Poliţiştii au continuat ieri investigaţiile în încercarea de a-i identifica pe eventualii complici ai celor trei persoane reţinute. La închiderea ediţiei, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuau trei percheziţii pe raza localităţilor Carei şi Oar, la domiciliile celor trei persoane prinse în timp ce plasau valuta falsă. “Pornind de la cei trei plasatori, prinşi în timp ce încercau să cumpere ţigări de contrabandă cu cei 20.000 de euro falşi, continuăm investigaţiile pentru a identifica întreaga lor activitate infracţională, precum şi pe cei de la care au procurat valuta falsificată”, ne-a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, comisarul şef Constantin Taloş. Percheziţiile n-au fost lipsite de surprize. Potrivit unor surse judiciare, în Oar, la domiciliul unuia dintre plasatorii de valută falsă, poliţiştii au descoperit o cultură de canabis. La închiderea ediţiei, cele trei persoane reţinute urmau să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

  Nu e prima tentativă de ţepuire a contrabandiştilor
  În urmă cu un an, la Satu Mare a fost înregistrat un alt incident în care s-a încercat ţepuirea contrabandiştilor care aveau de vânzare ţigări ucrainene. În mai 2013, şase interlopi din Bihor şi Arad au încercat să cumpere de la un sătmărean 60.000 de pachete de ţigări, în valoare de 55.000 de euro, cu bani falşi, folosindu-se de metoda “capac”, dar au fost săltaţi de mascaţi. Interlopii respectivi au vrut să-l înşele pe vânzător folosind metoda “capac”, adică în loc de bani să-i dea teancuri de hârtii decupate din ziare având la capete bancnote. În timpul acţiunii poliţiştii au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare şi să tragă mai multe focuri în plan vertical, întrucât suspecţii au opus rezistenţă şi au încercat să fugă. Interlopii au fost arestaţi şi apoi trimişi în judecată.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare