More

  Cum va fi vremea până în luna iulie

  2

  Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna iulie.

  Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

  MAI

  Temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor.

  Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice, iar în vestul, centrul şi estul ţării acestea pot înregistra o tendinţă spre excedent.

  IUNIE

  Regimul termic va fi în general apropiat de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul şi local în sudul ţării, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

  Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile lunare în centrul şi nordul ţării, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale.

  IULIE

  Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul şi nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

  Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE