More

  Izolarea lui Traian Băsescu

  Dreapta se fărămiţează pe zi ce trece. Campania electorală este marea şansă a liderilor politici din această zonă politică de a-şi arăta muşchii unii altora şi a demonstra că unul este mai bun decât celălalt. Orgoliile nu au fost mai mari ca niciodată. Aşa s-a ajuns ca strategia pentru campania pentru PE a PDL să fie denigrarea Elenei Udrea. Şi, nu-i aşa, foştii colegi ai blondei de la Cotroceni ştiu cel mai bine! Pentru că o cunosc cel mai bine! Interesant este faptul că odată cu scrutinul pentru Parlamentul European se conturează tot mai mult un curent anti-Băsescu pe partea dreaptă a politicii româneşti, după ce acum 10 ani o alianţă de dreapta îl făcea preşedinte.

  O mare parte din liderii din această zonă politică s-au săturat de Traian Băsescu, poate la fel de mult ca Antena 3 şi Dan Voiculescu. Pedeliştii au anunţat că sunt foarte aproape de o alianţă cu liberalii, iar Forţa Civică s-a distanţat mai mult decât evident de Cotroceni, deşi Băsescu l-a lansat în politică pe Mihai Răzvan Ungureanu.

  PMP se vede izolat pe scena politică din cauza strategiei falimentare a lui Traian Băsescu de a-şi promova favorita, indiferent de consecinţe. Mulţi dintre apropiaţii preşedintelui s-au distanţat sau au părăsit Cotroceniul, motivul fiind susţinerea puternică a Elenei Udrea. Iar toţi aceştia s-au retras din cercurile lui Băsescu tocmai pentru că ştiau cu cine au de a face. Ilustrativ în acest sens este declaraţia preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care a spus că nu o va susţine niciodată la prezidenţiale pe Udrea, pentru că o cunoaşte foarte bine.

  Liderul PDL s-a pronunţat în acest sens după ce şeful statului a afirmat că o va vota pe Elena Udrea dacă ar candida la prezidenţiale. O voce critică la adresa blondei lui Băsescu este şi MRU. „Sunt împotriva politicii norvegiene promovate de Udrea”, a spus acum câteva zile preşedintele Forţei Civice, aluzie la cunoştintele politicii europene ale acesteia. Elena Udrea a afirmat cu câţiva ani în urmă că Norvegia este o ţară republicană, ştiut fiind faptul că este o monarhie constituţională. Mai mult, PDL şi-a propus în această campanie electorală ca ţinta atacurilor să fie Elena Udrea.

  Oricum, premierul Victor Ponta, prin Corpul său de Control, a început să dezvăluie fraudele săvârşite de Udrea în perioada ministeriatului său special pentru a răspunde şefului statului, care, în campania deşănţată pentru susţinerea PMP, a declarat că blonda lui este un politician curat, fără dosare penale. Oricum, PSD poate demonstra că Elena Udrea a fost în permanenţă protejată de braţul justiţiei şi de abia acum, după destrămarea regimului Băsescu, vor ieşi la iveală toate fărădelegile acesteia.

  Marius Oproiu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE