Mici, grătare şi bere la iarbă verde în Oaş

agrement1

Ziua Internaţională a Muncii a fost sărbătorită ieri şi în zonele de agrement din Oaş. Cei care au ales Complexul Turistic “Valea Măriei”, şi nu au fost puţini, au avut posibilitatea să se relaxeze în piscina din incintă sau să pregătească frigărui la iarbă verde, în spaţiul special amenajat din imediata apropiere. La Mujdeni, mulţi sătmăreni au venit cu o seară înainte cu corturile, iar distracţia era în toi în jurul amiezii.

Opţiuni multiple de relaxare la Valea Măriei
Aproape toate cele 50 de camere de la Complexul Turistic “Valea Măriei” erau ocupate ieri, de 1 Mai. În afară de sătmăreni, au ales să-şi petreacă aici Ziua Internaţională a Muncii mulţi clujeni, maramureşeni sau bistriţeni. O parte dintre aceştia au ales iarba verde din imediata apropiere a complexului. Aici, pregătirile pentru mici, grătare şi frigărui erau în toi, iar lumea se simţea bine. “Suntem un grup aici, şi mai aşteptăm să mai vină şi alţi prieteni. Ne simţim bine aici, este aer curat şi ne dorim să ne relaxăm în linişte de 1 Mai”, ne-au spus membrii unui grup de sătmăreni care pregăteau focul pentru mici şi grătare.

Alţi oaspeţi au ales să se relaxeze în piscina din incintă. “Sunt din judeţul Cluj şi sunt pentru a patra oară la Valea Măriei alături de familie şi câţiva prieteni. Apa este foarte bună, condiţiile sunt excelente, astfel că mă bucur acum că am ales această locaţie”, ne-a spus unul dintre turiştii care au ales acest mod de relaxare. “Sunt pentru prima dată la Valea Măriei şi recunosc că mă simt excelent atât eu, cât şi fetiţele mele. Sunt din Târgu Lăpuş şi sunt ferm convins că voi reveni aici de câte ori voi avea posibilitatea”, ne-a spus un alt turist.

Cei care nu doreau nici să frigă mici, nici să se bălăcească în bazin, au ales terasa restaurantului, cadrul natural deosebit oferindu-le turiştilor un mod plăcut de a-şi petrece Ziua de 1 Mai.

agrement2

Lume multă la Mujdeni
Multă lume la Mujdeni de 1 Mai, majoritatea fiind tineri. Mulţi dintre aceştia au ajuns aici cu o seară înainte şi au petrecut noaptea în corturi. “Suntem un grup de aproape 20 de prieteni, fete şi băieţi, şi am venit la Mujdeni cu corturile. Am ajuns aici seara trecută şi nu vrem să plecăm decât mâine (n.r. – azi) după-amiază. Avem tot ce ne trebuie: mici, grătare, pulpe şi, bineînţeles, multă bere. Nicio zi de 1 Mai nu poate fi sărbătorită fără mici, grătare şi bere”, ne-a declarat cel care se părea că este liderul grupului.

În imediata apropiere se afla un grup format din două familii, iar una dintre doamne era însărcinată. “Ne simţim foarte bine aici, la iarbă verde. Ne simţim bine atât eu cât şi cel mic, care urmează să vină pe lume în scurt timp”, ne-a spus femeia.

În afară de muzica ce se auzea din difuzoarele maşinilor, în zonă şi-au făcut apariţia şi doi lăutari care-i bine dispuneau pe turişti pentru o bere, un mic sau pentru câţiva lei. “Turiştii sunt darnici azi şi se distrează alături de noi. Ştim să cântăm tot ce ne cere clientul care ne plăteşte aşa cum consideră el că este mai bine”, ne-a declarat unul dintre lăutari. Cum apa lacului de la Mujdeni era destul de rece, puţini temerari au avut curajul să se bălăcească, majoritatea alegând o baie de soare pe mal.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ATENŢIE! Un boală cu potenţial LETAL pentru COPII face RAVAGII în judeţ. A MURIT un copil din Satu Mare

O boală cu potenţial letal pentru copii face ravagii în judeţul Satu Mare. La nivel naţional au fost depistate 92 de cazuri din care...

ALERTĂ. Satu Mare, sub SEDIUL MIGRANŢILOR ilegali. Val la început de an

Potrivit datelor furnizate de Poliţia de frontieră, numărul migranţilor care au încercat să treacă fraudulos graniţa cu ungaria pe raza judeţului Satu Mare a...

FOTO. Şase tineri sătmăreni îmbracă pentru PRIMA DATĂ uniforma de JANDARM

Șase tineri de pe meleaguri sătmărene, vor îmbrăca pentru prima dată uniforma militară, din postura de elevi ai şcolii militare de subofiţeri. După ce au...

În rastel

”Imagini de basm”, ”Sătmarul feeric”, ”Iarna în Satu Mare”, ”Peisaje de poveste” și am putea-o ține tot așa în descrieri ale unor fotografii de...

O victorie încâlcită!

CSM Satu Mare și FCC Baschet Arad au jucat duminică seara în sala LPS derby-ul etapei a 2-a a fazei a 2-a a Ligii...