More

  O handbalistă a HC Zalău va susține examenul de Bacalaureat în sesiunea specială din luna mai

   
  Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfăşura, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, în perioada 17 – 30 mai. 
  Peste 160 de absolvenţi de liceu care fac parte atât din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, cât şi cele pe discipline şcolare, vor susţine examenele de Bacalaureat în a doua parte a lunii în curs.
  Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Sălaj, un singur elev din județul Sălaj va susţine bacalaureatul în această sesiune. Este vorba de Marina Eliza Cicic, elevă a Liceului cu program sportiv „Avram Iancu„ Zalău, specializarea handbal.
  Potrivit inspectorului școlar Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al IȘJ Sălaj, în anul şcolar trecut, tot un singur elev sălăjean a participat la sesiunea specială a Bacalaureatului, ce s-a desfăşurat în perioada 18 – 31 mai, respectiv Dan Ionuţ Pop, elev al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, care a făcut parte din lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Fizică.
  Candidaţii se vor înscrie la sesiunea specială în intervalul 17 – 18 mai, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi a celor de comunicare în limba maternă pentru cei aparţinând minorităţilor naţionale să se desfăşoare în zilele de 19 – 20 mai.
  În perioada 21 – 22 mai vor fi evaluate competenţele digitale, iar în 23- 24 mai, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
  Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, se va susţine în 26 mai, proba obligatorie a profilului în 27 mai, iar în 28 mai va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.
  Afişarea rezultatelor se va face în data de 29 mai, până la ora 18.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în intervalul orar 18.00 – 20.00, urmând ca în 30 mai să fie soluţionate contestaţiile şi să fie publicate rezultatele finale.
  Iulian Duma
   

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE