More


  Pescarii au îmbinat utilul cu plăcutul de Ziua Muncii

  =

  pescari

  Nu toţi sătmărenii au sărbătorit ziua de 1 Mai la iarbă verde şi în ştranduri, ci au preferat să se relaxeze la o partidă de pescuit. Zeci de pescari erau înşiraţi ieri pe malul lacului de la Călineşti. Unii dintre ei au fost mulţumiţi de captură, alţii nu, însă toţi s-au bucurat de o zi frumoasă. “Am venit la pescuit să mă relaxez, să mă bucur de această frumoasă zi liberă şi să-mi fac ordine în gânduri. Pentru mine pescuitul este o relaxare, de aceea am ales acest mod de a-mi petrece această zi”, ne-a spus unul dintre pescari. Întrebat dacă nu era mai uşor să-şi facă ordine în gânduri la un grătar şi cu o bere în mână acesta a răspuns: “Românii nu ştiu altceva să facă de 1 Mai decât să iasă la iarbă verde la un grătar şi un mic. Aceste lucruri pot fi făcute oricând. Pescuitul este cu totul altceva”. Pescarii au mai spus că o parte din peştele prins va fi gătit şi stropit mai apoi cu bere.

  Pe canalul Homorod au poposit ieri sute de pescari, care au venit însoţiţi de familiile lor. Dacă bărbaţii şi-au scos ustensilele de pescuit dis de dimineaţă, femeile au pregătit de zor grătarele, iar la orele amiezii erau deja pregătite primele porţii de mici şi cartofi prăjiţi. În schimb, pescarii nu s-au arătat prea încântaţi de capturi, precizând că nu s-au prea bucurat de fir întins. “Nu a tras nimic până acum. E şi forfota asta, cu atâţia oameni, prea multe persoane şi prea multă gălăgie pentru un pescuit normal. Dar asta este, ce să facem. Ne mulţumim cu ce avem. Dacă nu prindem nimic, măcar ne mai relaxăm şi noi”, s-a plâns un pescar. În schimb, soţiile şi copiii pescarilor erau în elementul lor. “Petrecem prea puţin timp cu soţii noştri, aşa că acum îmbinăm pescuitul cu grătarele, iar copiii se pot bucura de iarba verde şi aerul curat”, a precizat soţia unui pescar.

  La fel de multă lume a fost şi la pescăria din satul Ghenci, acolo unde pescarii şi-au lansat undiţele în speranţa că vor prinde ceva, dar în vecinătatea lor curgea muzica din difuzoarele maşinilor, iar fumul grătarelor se ridica maiestuos. La mare modă a fost aici ciorba la ceaun, respectiv specialitatea zonei – bogracs – preparat cu multă migală de bucătari cu experienţă. Una peste alta, multă distracţie pe o vreme mult mai bună decât au prognozat meteorologii.
  Florin Dura



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img