More


  Premierul Victor Ponta, în vizită la Zalău

  - Advertisement -

  ponta_salaj

  Premierul României, Victor Ponta, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, europarlamentarul Corina Creţu şi fostul ministru de Interne Ioan Rus, au efectuat ieri o vizită în Zalău şi Jibou. În urbea de sub Meseş, primul ministru Victor Ponta a avut o întâlnire cu conducerile Michelin şi Tenaris Silcotub Zalău, cele două companii multinaţionale care se implică nu doar în dezvoltarea economică a Sălajului, fiind cei mai mari angajatori din judeţ, dar şi în cea socială, profesională, în sănătate şi în sport.

  Întâlnire cu cei mai mari angajatori
  “De fiecare dată când vorbim de viitorul companiei, vorbim doar de creștere economică. Atunci când o companie lider mondial, cum este Michelin, are încredere în România, aceasta este cea mai bună carte de vizită. Este important să avem un sistem fiscal stabil, iar veştile pe care le dăm să fie bune. Avem deja în vigoare scutirea de impozit a profitului investit, vom reduce contribuţiile sociale la angajator şi facem eforturi să păstrăm un nivel competitiv al prețului la energie”, a spus premierul Victor Ponta. Primul ministru a adăugat că “ţeava care se produce la Zalău ajunge în toată lumea, până în America de Sud, iar compania Romgaz importă. Este o anomalie, la fel cum becurile de la Guvern sunt din import, când noi avem producători în țară”.

  În urma discuţiile avute la Zalău cu reprezentanţii celor două mari companii, Victor Ponta a apreciat faptul că aceştia intenţionează să-şi dezvolte afacerile de la Zalău şi din România. De asemenea, premierul Ponta a subliniat că vizita sa a avut ca obiectiv şi identificarea măsurilor prin care autorităţile locale şi cele centrale pot să sprijine aceste companii în demersurile lor de dezvoltare.

  Premierul Ponta nu răspunde atacurilor
  “Din respect pentru milioanele de români care au votat USL, chiar dacă decizia domnului Antonescu a fost de a ieşi din USL, eu nu o să răspund niciodată la niciun fel de acuzaţii şi nu o să spun niciodată nimic de rău despre oamenii pe care trei ani de zile i-am vorbit de bine. Eu n-o să răspund orice ar fi. Orice voi fi acuzat, oricum voi fi atacat, nu voi răspunde. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în felul acesta ne este şi mult mai uşor după 25 mai. Dacă ne spunem vorbe grele în campanie, o să ne fie mai greu să ne împăcăm după 25 mai. Cel puţin din partea mea şi a colegilor din alianţa PSD-PC-UNPR nu va exista un răspuns la acuzaţiile domnului Antonescu”, a declarat la Zalău, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul şi liderul PSD Victor Ponta.

  Rezultatele economice bune din ultima perioadă se datorează USL şi există 7,4 milioane de motive pentru refacerea alianţei, a afirmat Victor Ponta. “Eu, de dragul USL, sunt dispus să discut oricând cu orice coleg liberal, dar cred că până pe 25 mai fiecare îşi va face campanie electorală. Să nu uităm însă, şi o spun aici, vreau să fiu foarte fair-play, rezultatele bune din 2013, toate aceste investiţii, creşterea economică nu este doar meritul meu sau al PSD-PC-UNPR. Este meritul USL. Eu cred că există 7,4 milioane de motive pentru refacerea USL”, a declarat Ponta.

  Se reiau lucrările la Autostrada Transilvania
  Tot în cadrul conferinţei de presă susţinute la Zalău, premierul a anunţat că vor începe lucrările la Autostrada Transilvania. “Deşi aveam pregătit să anunţ vineri, la Cluj, proiectul de repornire a autostrăzii Transilvania, mi s-a cerut să-l anunţ de aici, din Sălaj, pentru că investitorii de aici aşteaptă această veste. Lucrările la tronsonul Mihăeşti – Suplacu de Barcău (care traversează judeţul Sălaj – n.r.) vor putea începe în noiembrie 2015, cu toate procedurile îndeplinite, pentru că trebuie refăcute studiile de fezabilitate”, a precizat primul ministru.

  În ceea ce privesc investiţiile din Sălaj, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că judeţului îi sunt alocaţi 93 milioane de euro. “De exemplu, în Zalău se investesc 25 de milioane de lei în reabilitarea termică a blocurilor. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală am semnat finanţarea pentru 72 de obiective depuse de administraţia locală. Un alt proiect finanţat de Guvern, în valoare de 5 milioane de euro, este şoseaua de centură a oraşului Jibou”, a declarat Liviu Dragnea.

  Băsescu, invitat la Ip şi Treznea
  În cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD Sălaj, europarlamentarul şi vicepreşedintele PSD Corina Creţu a lansat o invitaţie cu totul specială preşedintelui României, Traian Băsescu, aceea de a vizita localităţile martir sălăjene Ip şi Treznea, dar şi Moisei, respectiv să le explice urmaşilor martirilor de ce nu i-a retras lui Tokes Laszlo distincţia “Steaua României”. “Avem datoria să ne luptăm şi cu extremismele, ştiţi foarte bine lupta mea cu domnul Tokes. Am considerat astă-vară că este de datoria noastră să-i cerem preşedintelui Băsescu să-i retragă ordinul Steaua României unui om care considera că e nevoie de un protectorat pentru Ardeal din partea Ungariei şi l-aş întreba de aici, din Zalău, din nou pe domnul preşedinte Băsescu de ce nu-i retrage ordinul Steaua României. Poate că ar fi interesant pentru dânsul să facă o vizită la Ip, la Treznea şi la Moisei şi să vorbească cu urmaşii masacrelor din acest localităţi, să le explice de ce nu-i retrage Ordinul unui om care a cerut acelaşi lucru şi să vadă în mod direct în aceste localităţi ce au însemnat masacrele şi ce a însemnat protectoratul Ungariei asupra României”, a precizat europarlamentarul Corina Creţu, aflat pe primul loc pe lista Alianţei PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare din 25 mai.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img