More

  Sălăjeni mușcați… de căpușe

  Plăgile, traumatismele și entorsele, „în top”
   
  11
  Nu mai puţin de nouă sălăjeni au ajuns să fie tratați de către cadrele medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Zalău, după ce au fost înţepaţi/mușcați de căpuşe. 
   
  Potrivit Spitalului Județean de Urgență Zalău, printre pacienţi trataţi în cadrul UPU s-au numărat şi două fetiţe, cea mai mică având doar doi ani şi trei luni, iar cealaltă 12 ani. Prima fetiță este din Zalău, iar cealaltă este din localitatea Borla. Din fericire, în niciun caz din cele 9 înregistrate, persoanele mușcate nu au necesitat spitalizare.
  În județul Sălaj, potrivit medicilor sălăjeni, primele cazuri de înţepături de căpuşe au fost înregistrate încă din luna martie, fiind vorba tot de două fetiţe (una de cinci ani, iar cealaltă de zece ani), ambele din Zalău.
  De precizat și faptul că, în week-endul trecut, aproape 280 de sălăjeni au avut nevoie de asistenţă medicală, 62 dintre ei fiind internați în spital. Alte 70 de persoane au fost diagnosticate cu plăgi, fracturi, traumatisme şi entorse, în timp ce alţi 25 de pacienţi au fost depistaţi cu afecţiuni ale sistemului digestive.
  Tensiunea arterială a dat bătăi de cap altor 13 pacienți tratați în UPU, 5 pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică biliară, iar 7 persoane au fost aduse la spital cu răni rezultate în urma unor agresiuni sau accidente rutiere.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE