More

  Secția de chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Zalău luată „la puricat”

  În perioada următoare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va fi controlat de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

  Potrivit CJAS Sălaj, în perioada 5-30 mai, vor avea avea loc o serie de verificări a serviciilor decontate de secţia de chirurgie a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Prin ordin de ministru s-au dispus controale în 77 de unităţi medicale din ţară, printre care se numără și Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar echipa de control va avea în componenţă doi inspectori ai CJAS Sălaj şi unul din cadrul DSP Sălaj. Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie.

  Demararea acestor controale la nivel național sunt urmarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti şi sunt făcute în baza unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  „Echipele de control vor verifica modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate. Totodată, informaţiile sunt coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi casele de asigurări de sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE