More


  Ştrandurile, luate cu asalt de 1 Mai

  - Advertisement -

  strand1

  Jacuzzi, piscine cu apă termală, gheizere şi multă mişcare. Aşa îşi petrec mini-vacanţa de 1 Mai turiştii care au ajuns în aceste zile în ştrandurile din judeţ, fie că vorbim despre Nord Vest Termal Park, Aquastar, respectiv ştrandurile din Carei, Tăşnad, Acâş şi Mihăieni. În ciuda prognozelor meteo, care au profeţit vreme rea, vremea numai bună a dat tonul la bălăceală. Aşa se face că ştrandurile au fost pline ochi de 1 Mai cu turişti dornici să se relaxeze sau să prindă primul bronz din acest an. Toate condiţiile pentru a se distra în apă şi la soare într-o zi liberă. Preţurile au fost în linii mari cam aceleaşi de anul trecut, dar banii chiar nu mai contează când vine vorba de distracţie.

  Lume multă la Nord Vest Termal Park
  Sute de sătmăreni au ales să-şi petreacă ziua de 1 Mai la Nord Vest Termal Park. Din cauza temperaturilor destul de scăzute, lumea s-a înghesuit în bazinul cu apă termală. Copiii s-au bucurat cel mai mult de bălăceală. Bazinele cu apă rece erau aproape pustii, doar câţiva tineri reuşind să-şi facă curaj pentru a înota în ele. Alţi sătmăreni au preferat pur şi simplu să se bronzeze sau să stea la terasele amenajate în zonă. Micii, grătarele şi berea n-au dus lipsă de clienţi. “Nu îmi pot închipui 1 Mai fără mici. Când le-am simţit mirosul, i-am lăsat pe copii să facă baie în bazinul termal şi am venit imediat să-mi comand câţiva. Aş fi băut şi o bere, dar am venit cu maşina. Când se vor sătura de apă, le voi lua şi copiilor câţiva mici, iar după-amiază vom merge mulţumiţi acasă”, ne-a declarat sătmăreanul Ovidiu Nintaş. Numărul celor care au venit ieri la ştrandul Nord Vest Termal Park a fost puţin mai mic decât anul trecut de 1 Mai, ne-a declarat directorul Raluca Ţînţaş. Principala cauză a constituit-o vremea mult mai răcoroasă faţă de anul precedent. Deşi bazinele cu apă rece au fost umplute de câteva zile, apa nu a reuşit să se încălzească suficient din cauza temperaturilor scăzute. Însă va fi numai bună pentru scăldat în următoarele zile.

  strand2

  Toboganele, principala atracţie la Aquastar
  N-a dus lipsă de clienţi nici acvaparcul Aquastar. Sătmărenii amatori de bălăceală s-au împărţit în două categorii. Unii au preferat zona acoperită, alţii s-au mulţumit cu ştrandul exterior. Toboganele au constituit principala atracţie a ştrandului exterior. Zona era plină de şezlonguri şi pături, astfel încât cu foarte mare dificultate puteai găsi un loc în care să te aşezi. Majoritatea celor din ştrandul exterior erau tineri şi copii. Toboganele erau atât de solicitate, încât la fiecare dintre ele se formau adevărate cozi. “Lumea a venit în număr mare, parcarea e plină, aşa că putem spune că suntem mulţumiţi cum au decurs lucrurile de 1 Mai. Le pregătim sătmărenilor o serie de surprize în sezonul estival. În curând vom deschide o nouă aripă a acvaparcului, aripa de nord”, ne-a declarat administratorul unităţii, Brancsik Zsolt.

  Nebunie la ştrandul din Tăşnad
  Peste 2.000 de persoane au luat cu asalt de la primele ore ale zilei ştrandul din Tăşnad. Bucuria administratorului Gheorghe Niţă a fost că sute de turişti au venit din judeţele limitrofe, precum Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, dar şi Mureş sau chiar Suceava. Oferta ştrandului este una din ce în ce mai bogată. Faţă de anul trecut a apărut şi o nouă bază sportivă, dar şi un personal mult mai atent la nevoile clienţilor. “Până în prezent (ieri, la ora 12.00, n.red.) sunt peste 2.000 de turişti, majoritatea sunt din judeţele din împrejurimile Sătmarului. Mă refer la cei din Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj. Anul acesta am reuşit să construim o mini-bază sportivă care este compusă dintr-un teren de tenis cu piciorul, volei, fotbal pe nisip. Iar astfel turiştii au mai multe posibilităţi de a se distra şi a se relaxa”, a declarat Gheorghe Niţă. Comercianţii s-au declarat şi ei mulţumiţi de nivelul vânzărilor. De la mici, grătare sau bere, care s-au vândut pe bandă rulantă, la fel de bine au trecut şi loţiunile de protecţie solară, respectiv costumele de baie.

  Nici ştrandul din Carei nu a dus lipsă de clienţi în cursul zilei de ieri, mai ales că şi aici preţurile au rămas cam la fel. La fel ca şi la Tăşnad, şi la Carei serviciile oferite au cunoscut o îmbunătăţire, mai ales în ceea ce priveşte viaţa de noapte, acolo unde discoteca din ştrand îşi aşteaptă clienţii cu surprize care mai de care.

  strand3

  Sute de turişti la Mihăieni şi Acâş
  Reabilitarea parţială a drumului de acces către ştrandul de la Mihăieni a dat efectul scontat, astfel încât circa 500 de turişti erau prezenţi ieri la ştrandul din Mihăieni, spre bucuria administratorilor, care le-au pregătit turiştilor facilităţi noi. “Noi suntem mulţumiţi de câţi clienţi avem. Ne-am pregătit temeinic, avem curăţenie şi ordine şi aşteptăm în continuare clienţii, şi mâine şi poimâine. Cum s-a reparat şi drumul de acces, sperăm să vină cât mai mulţi clienţi dacă timpul va permite acest lucru. Faţă de anul trecut avem servicii noi. Am renovat încă un bazin cu apă termală. Am încercat să mai punem lucrurile la punct şi să amenajăm încă un punct de lucru unde se fac mici şi grătare cu cărbune, dar şi alte sortimente”, a declarat administratorul ştrandului din Mihăieni, Maria Oros. Administratorii ştrandului din Acâş şi-au aşteptat ieri clienţii cu braţele deschise, cu atât mai mult cu cât şi aici se oferă servicii de calitate, fiind montate şi mai multe baldachine, ca şi un element de noutate.

  Szasz Lorand, Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare