More


  Ardudul se transformă într-un oraş turistic medieval

  - Advertisement -

  ardud

  Timp de o săptămână, Ardudul se va transforma într-un oraş turistic medieval cu ocazia organizării Festivalului MedievArtFest Ardud, ajuns la cea de a treia ediţie. Manifestările organizate în cadrul Festivalului vor avea loc în perioada 14-20 iulie. Detalii despre acest eveniment maraton au fost oferite ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul Primăriei, Cristian Micle, şi directorul Casei de Cultură “Dr. Mircea Augustin” din Ardud, Mircea Câcu.

  Eveniment unic în judeţ
  Primarul Ovidiu Duma a afirmat că MedievArtFest, care a ajuns la a treia ediţie, este un eveniment cultural însemnat pentru Ardud şi se doreşte a fi altceva decât obişnuitele zile ale localităţilor. “După succesul de anul trecut cu acest Festival, pentru ediţia din acest an ne propunem să popularizăm evenimentul, pe care ni-l dorim mai deosebit decât obişnuitele zile ale localităţilor. Anul acesta manifestările se vor întinde pe durata unei săptămâni întregi şi vom veni cu o serie de noutăţi printre care tabăra de jurnalism medieval sau deschiderea unui beci pentru degustări de vinuri pentru publicul larg. De asemenea, vom avea parte şi de o serie de concerte susţinute de formaţii renumite de muzică medievală. Comunitatea din Ardud îşi va aduce aportul la reuşita acestui festival”, a precizat primarul Ovidiu Duma.

  Făcând o scurtă prezentare a manifestărilor organizate pe durata întregii săptămâni a festivalului, Mircea Câcu a precizat că acestea se vor desfăşura pe două scene, una la Cetate şi una în faţa pivniţelor şi că fiecare zi se va încheia cu o retragere cu torţe a tuturor participanţilor. “Manifestări vor fi organizate în fiecare zi a săptămânii, însă cele mai importante zile ca intensitate vor fi cele de vineri, sâmbătă şi duminică. Fiecare zi se va termina cu o retragere cu torţe a tuturor participanţilor la evenimente”, a mai precizat Mircea Câcu.

  Tot cu această ocazie, a fost alcătuită şi echipa de Lăncieri a Cetăţii Ardudului după un casting făcut în urmă cu două săptămâni de Ordinul Cavalerilor Lup.

  Manifestare unică în judeţ
  În continuarea conferinţei de presă, secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle, a afirmat că festivalul are două componente: culturală şi artistică. “O parte vizează componenta socio-culturală, iar evenimentele acestui segment vor fi organizate de luni până joi. De vineri şi până duminică vor fi organizate evenimentele artistice. De asemenea, festivalul mai are ca scop dezvoltarea unor strategii de dezvoltare turistică. În acest sens, în cadrul festivalului vom semna un parteneriat cu oraşul Târgu Neamţ care va viza dezvoltarea unor activităţi socio-culturale dar şi accesarea de fonduri pentru implementarea unor programe de promovare turistică a oraşului Ardud”, a mai afirmat Cristian Micle.

  Primarul Ovidiu Duma a mai arătat că, odată cu organizarea acestui festival, oraşul Ardud va fi inclus într-un circuit medieval naţional care are ca scop atragerea turiştilor atât din ţară cât şi din străinătate. “Vrem să facem Ardudul cunoscut, şi le recomand tuturor sătmărenilor să-şi facă timp şi să participe în număr cât mai mare să participe la aceste evenimente şi îi asigurăm că nu vor regreta. Festivalul MedievArtFest Ardud este o manifestare cu un specific aparte unică în judeţul Satu Mare”, a mai spus edilul şef.

  Manifestări maraton
  Pe durata Festivalului MedievArtFest Ardud vor fi organizate o serie de manifesteri în cadrul cărora va fi implicată toată comunitatea oraşului Ardud. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 18 iulie, de la ora 18.00, când vor fi semnate hrisoavele de bună pace după ce, în prealabil, va fi semnat actul de asociere între oraşele Ardud şi Târgu Neamţ. De asemenea, vor avea loc o serie de concerte de muzică medievală şi un turnir al Cavalerilor de Mediaş.

  După parade şi concursuri cavalereşti, cel mai aşteptat moment al zilei de sâmbătă, 19 iulie, va fi spectacolul King Wolf, adică recitalul orchestrei “Lupilor Albi” compusă din membri ai Facultăţii de Muzică Timişoara, ai Filarmonicii “Banatul” şi ai Filarmonicii din Arad. Festivalul se va încheia duminică, 20 iulie, cu o retragere cu torţe şi o paradă a cavalerilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img