More

    Expoziţie foto Titus Doboş la Carei

    Afis-Dobos-Expo-mic

    Direcţia de Cultură a Municipiului Carei şi Foto Club Carei „Vasile Vénig László” organizează duminică, de la ora 12:30 în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, expoziţia omagială de artă fotografică aparţinând lui Titus Doboş. Expoziţia este dedicată memoriei mamei autorului. Titus Doboş s-a născut în anul 1943 în comuna Ilva Mare din judeţul Bistriţa-Năsăud. A fost cucerit de fotografie încă din şcoala generală, fiind atras de ingeniozitatea tehnică a acestei modalităţi de expresie şi dragostea pentru frumosul realităţii cotidiene.

    Primii paşi în tehnica fotografică i-a făcut în studioul unui fotograf profesionist, tatăl colegului de bancă din liceu. În facultate a urmat un curs de tehnică fotografică şi mijloace audio-vizuale. În 1966 se stabileşte la Carei şi devine coleg cu Vasile Vénig, un pasionat de artă fotografică, sub îndrumarea căruia a realizat primele sale fotografii de expoziţie, în cadrul Foto-cineclubului „9 Mai” din Carei. Artistul participă la numeroase expoziţii şi concursuri naţionale din Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş şi internaţionale, la saloanele internaţionale de artă fotografică ale R.S.R., Bucureşti 1975, 1977; Loknow – India şi altele.

    În 1977 a înfiinţat împreună cu alţi tineri fotografi careieni Fotoclubul „Miraj”, devenind preşedintele acestuia. Sub conducerea lui, fotoclubul a organizat trei saloane naţionale bienale de artă fotografică cu tema „Reportaj” în anii 1978, 1980 şi 1982.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE