More

  Festivalul AugustFest debutează duminică la Carei

  1

  Timp de zece zile, în perioada 3-12 august 2014, careienii şi toţi cei care vor vizita oraşul Carei vor avea ocazia de a se relaxa şi distra la evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului AgustFest, ajuns la a şaptea ediţie, organizat de Direcţia de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Carei. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de evenimente, de la recitaluri de poezie, competiţii sportive, la recitaluri de muzică uşoară, jazz, şlagăre de altădată, muzică şi dansuri populare, seri de umor şi operetă. În cele ce urmează, vom prezenta programul primelor patru zile ale acestui festival.

  Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului AugustFest debutează duminică, 3 august 2014, cu o expoziţie inedită de păsări şi animale de casă care va avea loc în Piaţa Agroalimentară Carei. Manifestările vor continua luni, la Castelul Károlyi, unde de la ora 18.00 va avea loc o seară literară în cadrul căreia va avea loc un recital de poezie din creaţia poeţilor careieni în limbile română şi maghiară, completat de o scurtă prezentare a fiecărui poet şi de o expoziţie de carte care cuprinde creaţiile publicate de aceştia sau apariţii în diverse publicaţii sau antologii. Vor recita elevi careieni, membri ai cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, reprezentanţi ai Bibliotecii Municipale şi cadre didactice. Marţi, de la ora 20.00, pe scena festivalului va avea loc un recital de muzică uşoară românească intitulat Şlagăre Nemuritoare, susţinut de Gheorghe Gheorghiu. În 1975, acesta a participat la primul Festival Naţional de Muzică Folk, unde a obţinut Marele Premiu, a fost membru al cenaclului Flacăra până în anul 1980, iar după 1990 a participat la numeroase concerte în străinătate: Israel, Germania, Austria, Belgia, Italia, Canada şi SUA. În 2008 primeşte Diploma de popularitate pentru cântecul “Unde dragoste nu e, nimic nu e” şi discul de platină. În deschidere vor evolua soliştii şi instrumentiştii formaţiilor Castelanii de la Centrul Cultural Carei şi Clubul Elevilor Carei.
  Miercuri, manifestările se mută la Ştrandul Termal unde, de la ora 17.00, se va desfăşura concursul regional de forţă “Cel mai puternic bărbat” organizat de FitForce Carei şi Joy. De la ora 20.00, pe scena festivalului, va avea loc un recital de muzică uşoară susţinut de Aradszky László (Ungaria). Câștigător al unui cunoscut festival de muzică în 1966 cu piesa “Isten véled édes Piroskám”, Aradszky László este de o jumătate de secol unul dintre cei mai îndrăgiţi şi apreciaţi solişti de muzică uşoară din Ungaria, cu sute de mii de albume vândute, cu discuri de aur şi platină şi cu foarte multe concerte și turnee. În deschidere vor evolua soliştii şi instrumentiştii formaţiilor “Castelanii” de la Centrul Cultural Carei, pregătiţi de prof. Szűcs József , şi Clubul Elevilor Carei, prof. Mariana Vulcan. Tot o miercuri, de la ora 21.00, la Ştrandul termal va avea loc un spectacol Stand Up Comedy cu Sergiu şi Andrei Ciobanu.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE