Şase sute de elevi sătmăreni, neînscrişi în licee sau şcoli profesionale

1

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a anunţat ieri situaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a, în urma derulării primelor două etape de admitere în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2014-2015. Astfel, după primele etape, la nivelul judeţului Satu Mare au rămas neînscrişi 601 elevi, dintre care 253 declaraţi cu situaţia şcolară neîncheiată sau corigenţi la finalul clasei a VIII-a, 218 absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la nicio etapă anterioară şi 130 de elevi declaraţi repetenţi la finalul clasei a IX-a în anul şcolar 2013-2014.


Repartizarea în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primelor două etape de admitere, va avea loc în perioada 4-5 septembrie şi va fi realizată de către comisia de admitere județeană. Cei care vor dori să se înscrie la şcolile profesionale cu durata de 3 ani o vor putea face în perioada 1-2 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 9 septembrie, când va avea loc şi depunerea dosarelor pentru cei declaraţi admişi.
Astfel, în învăţământul liceal s-au înscris 2198 de elevi, pe cele 2688 de locuri disponibile, fiind rămase neocupate 490 de locuri. În ceea ce priveşte admiterea în învăţământul profesional cu durata de 3 ani s-au înscris 451 de elevi pe cele 616 locuri cuprinse în planul de şcolarizare, iar 165 au rămas disponibile pentru etapa a treia de admitere. Detalii suplimentare privind condiţiile de admitere şi locurile neocupate în învăţământul liceal şi profesional se găsesc pe site-ul IŞJ Satu Mare www.satmar.ro , la secţiunea Admitere/Admiterea în liceu, respectiv secţiunea Admitere/Admitere învăţământ profesional.
Pavel Prodaniuc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...