More

  Şase sute de elevi sătmăreni, neînscrişi în licee sau şcoli profesionale

  1

  Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a anunţat ieri situaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a, în urma derulării primelor două etape de admitere în învăţământul liceal şi profesional pentru anul şcolar 2014-2015. Astfel, după primele etape, la nivelul judeţului Satu Mare au rămas neînscrişi 601 elevi, dintre care 253 declaraţi cu situaţia şcolară neîncheiată sau corigenţi la finalul clasei a VIII-a, 218 absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la nicio etapă anterioară şi 130 de elevi declaraţi repetenţi la finalul clasei a IX-a în anul şcolar 2013-2014.


  Repartizarea în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primelor două etape de admitere, va avea loc în perioada 4-5 septembrie şi va fi realizată de către comisia de admitere județeană. Cei care vor dori să se înscrie la şcolile profesionale cu durata de 3 ani o vor putea face în perioada 1-2 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 9 septembrie, când va avea loc şi depunerea dosarelor pentru cei declaraţi admişi.
  Astfel, în învăţământul liceal s-au înscris 2198 de elevi, pe cele 2688 de locuri disponibile, fiind rămase neocupate 490 de locuri. În ceea ce priveşte admiterea în învăţământul profesional cu durata de 3 ani s-au înscris 451 de elevi pe cele 616 locuri cuprinse în planul de şcolarizare, iar 165 au rămas disponibile pentru etapa a treia de admitere. Detalii suplimentare privind condiţiile de admitere şi locurile neocupate în învăţământul liceal şi profesional se găsesc pe site-ul IŞJ Satu Mare www.satmar.ro , la secţiunea Admitere/Admiterea în liceu, respectiv secţiunea Admitere/Admitere învăţământ profesional.
  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE