Centrul Careiului va fi reabilitat integral în acest ancentru

Centrul Careiului și-a schimbat integral aspectul, odată cu demararea lucrărilor de reabilitare integrală a străzii 1 Decembrie 1918. Din câte se pare, în acest an vor fi finalizate toate lucrările, ceea ce va conferi zonei centrale un aspect cu adevărat la nivel european. Și asta pentru că toate trotuarele au fost pavate, au fost realizate piste pentru bicicliști, iar în centrul municipiului va apărea și un amfiteatru, respectiv fântâni arteziene.

Lucrările de reabilitare, în grafic
Primăria Carei precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că din cele șase proiecte ale Planului integrat de dezvoltare urbană a municipiului Carei, finanțate prin POR 2007-2014, Primăria Municipiului Carei mai are de implementat două, și anume: ”Reamenajare stradă 1 Decembrie 1918-axa de dezvoltare” și “ Renașterea Centrului Cultural”. ”Deoarece primul din cele două menționate se apropie de finalizare, managerul de proiect face următoarele precizări: proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2014 și are cod SMIS 12032. Cuprinde servicii de proiectare, lucrări de construcții, activități de comunicare și audit, în valoare de 6.156.896,36 lei, conform contractului de finanțare, din care 2% este contribuția locală și 98% finanțare nerambursabilă. Obiectivul se întinde pe o lungime de aproximativ 1,4 km și este încadrat ca monument categoria B”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Carei.

Amfiteatru în inima Careiului
Oficialii Primăriei Carei mai susțin că prin realizarea lucrărilor propuse vor rezulta trotuare pavate și un amfiteatru. ”Amfiteatrul este un loc cu caracter multifuncțional, creat pentru recreere, loc de joacă, organizarea unor spectacole adecvate zonei, și are circa 7.255 metri pătrați, spații verzi reamenajate – 12.949 metri pătrați), parcări auto – 150 locuri, o pistă pentru bicicliști – 1.643 metri pătrați, accese auto și stații autobuz, fântâni arteziene – din care două existente – reabilitate, plantări de arbori foioşi și rășinoase, arbuști, plante, montare mobilier urban (chioscuri, ceasuri, jardiniere, stații de autobuz, indicatoare stradale, panouri de afișaj), etc. Amenajările își propun punerea în valoare a străzii 1 Decembrie 1918, atât din punct de vedere arhitectural cât și istoric, dar și al confortului cetățenilor”, se mai arată în sursa citată.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts