Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Satu Marepensionari

Ziua Internaţională a Vârstnicilor a fost sărbătorită azi de aproximativ 200 de pensionari din judeţ. Aceştia s-au întâlnit la un restaurant din centrul oraşului pentru a se bucura alături de oficialităţile judeţene, locale şi de prieteni în această zi specială.

Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor din Satu Mare a organizat ieri, la Restaurantul Paloma, un eveniment deosebit cu ocazia Zilei Internaţioanle a Persoanelor Vârstnice. Preşedintele asociaţiei împreună cu comitetul executiv s-au ocupat ca în program să fie incluse momente artistice şi muzicale precum şi o tombolă: “Pentru că mâine spaţiul este ocupat ne-am gândit să sărbătorim în premieră azi, 30 septembrie, Ziua Internaţională a Vârstinicilor pentru ca împreună cu membrii asociaţiei să ne bucurăm de această frumoasă vârstă”, ne-a mărturisit preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Livia Haidu.

Peste 200 de pensionari, membri ai asociaţiei au sărbătorit alături de oficialităţi. Printre cei care au ţinut să le transmită sănătate şi gânduri bune s-a numărtat şi prefectul Eugeniu Avram: “Mă onorează invitaţia pe care o faceţi Instituţiei Prefectului. Întâlnirea de azi are însemnătate atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru noi. Aceasta reprezintă un omagiu adus pensionarilor din întreaga lume, inclusiv celor peste 82 de mii de pensionari din judeţul Satu Mare”, a declarat Eugeniu Avram.

Alături de seniori a fost şi directorul Casei Judeţene de Pensii, Eugenia Sabou, care le-a transmis cele mai alese gânduri de preţuire: “Conducerea Casei Judeţene de Pensii vă transmite cele mai alese gânduri şi vă asigură de eforturile continue pe care le depune pentru a deveni un sprijin solid şi de încredere pentru dumneavoastră.”, a spus Eugenia Sabou. Un gând bun, sănătate şi multă fericire a transmis vârstnicilor şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, prezent la sărbătoare.

Vizibil emoţionaţi, seniorii s-au felicitat şi între ei şi s-au bucurat să revadă vechi prieteni şi cunoştinţe de care îi leagă frumoase amintiri. Una dintre senioare ne-a mărturisit că se bucură de această sărbătoare, dar nu uită şi de cei care azi nu au putut fi prezenţi “Doresc să le transmit tuturor şi celor care nu sunt prenzenţi multă sănătate şi fericire să ne mai putem bucura ca si astăzi şi peste câţiva ani.”, a spus senioara.

În 1 iunie 1991 s-a hotărât ca ziua de 1 octombrie, să devină în fiecare an, pentru toate statele lumii, Ziua Internaţională a Vârstnicilor. În momentul de faţă în judeţul Satu Mare trăiesc peste 80 de mii de pensionari şi peste 5 milioane în toată România.

Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts