DJST Satu Mare a organizat sute de competiţii în 2014colpref

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Satu Mare a avut în acest an o activitate mult mai bogată faţă de anii anteriori, potrivit datelor prezentate de directorul Virgil Dragoş în cadrul şedinţei de ieri a Colegiului Prefectural. Demn de remarcat este şi faptul că sportivii sătmăreni au cucerit 140 de medalii la competiţiile sportive din acest an la care au participat, 72 dintre acestea fiind de aur.

Sute de competiţii sportive organizate
Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret a organizat sau a fost implicată în organizarea a sute de competiţii sportive în cursul acestui an, calendarul sportiv judeţean fiind împărţit în trei: Programul “Promovarea sportului de performanţă “, Programul “Sportul pentru toţi” şi alte activităţi şi acţiuni. În anul 2014, un număr de 13 structuri sportive au câştigat în cadrul competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional şi internaţional un total de 140 de medalii, din care 72 de aur, 34 de argint şi 34 de bronz. Conform prezentării făcute de Virgil Dragoş, instituţia pe care o conduce are în evidenţă 99 de baze sportive, fiind înregistrate 254 de structuri sportive.

În afară de aceste aspecte, Virgil Dragoş şi-a exprimat nedumerirea că primăriile din judeţ nu consultă DJST atunci când sunt repartizate sume pentru activităţile sportive. “În majoritatea cazurilor, se alocă sume însemnate pentru fotbal, deşi în comuna respectivă mai sunt şi alte activităţi sportive. Nu există o prevedere legală care să-i oblige pe primari să ne consulte, dar în multe cazuri cred că acest lucru ar fi oportun”, a mai spus Virgil Dragoş.

În continuarea şedinţei, directorul Administraţiei Financiare a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, a făcut o informare privind modul de întocmire a proiectelor de buget ale unităţilor administrativ-teritoriale, după care a adăugat că judeţul nostru ar mai avea nevoie de încă 18 milioane de lei pentru achitarea integrală a salariilor profesorilor şi a însoţitorilor persoanelor cu handicap. “Am discutat cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, despre acest aspect şi, din câte am înţeles, va mai fi o rectificare bugetară până la finele acestui an, cu ajutorul căreia vom achita aceste salarii”, a precizat Mircea Ardelean.

În continuare, directorul Casei Judeţene de Pensii, Eugenia Sabou, a prezentat cadrul legislativ privind scutirea de la plata unor debite provenite din pensii, adăugând că la o primă analiză au fost identificate în judeţ 243 de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi şi urmează ca în perioada imediat următoare să fie verificate circa 3.000 de dosare.

Boala limbii albastre se apropie de Sătmar
La final, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuţa, a afirmat că judeţul Satu Mare a fost inclus în raza de restricţie în ceea ce priveşte circulaţia animalelor în judeţ. Acest lucru se datorează faptului că a apărut un caz de boală a limbii albastre la un animal din judeţul Maramureş. Directorul DSVSA a precizat că circulaţia animalelor nu este interzisă, însă acest lucru se va putea face doar după ce autorităţile sanitar veterinare vor fi informate în prealabil. Toate unităţile administrativ-teritoriale au fost informate despre noile măsuri, iar DSVSA are la dispoziţie două echipaje care pot interveni oricând în cazul apariţiei unui focar de boală. Directorul DSVSA a mai dat asigurări că boala limbii albastre nu este periculoasă pentru oameni.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts