Partidul România Unită a luat fiinţă şi la Satu Marepru

Partidul România Unită (PRU) are deschisă, începând de ieri, o filială şi la Satu Mare, fiind a treia organizaţie judeţeană a partidului înfiinţată în ţară după cele din Constanţa şi Arad. Principalele obiective ale acestui partid au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, vicepreşedintele Vasile Vlaşin, preşedintele organizaţiei judeţene, Aurel Ghenceanu, la care au fost prezenţi mai mulţi simpatizanţi ai organizaţiei politice.

Cu această ocazie, preşedintele Bogdan Diaconu a afirmat că obiectivul primordial al partidului în acest moment este strângerea a minim 50.000 de semnături pentru înregistrarea formaţiunii politice la Tribunal. Totodată, PRU este un partid de centru care a îmbrăţişat naţional-democraţia promovată de Nicolae Iorga, şi are ca obiective lupta împotriva extremismului şi secesionismului maghiar din Transilvania, precum şi pentru unirea Basarabiei cu România. “Vom practica un naţionalism modern, nu ca cel practicat până acum în România, un naţionalism economic de protejare a capitalului autohton”, a mai precizat Bogdan Diaconu, care a mai adăugat că până acum partidul are 27.000 de semnături care pot fi transformate în tot atâtea adeziuni. Vicepreşedintele Vasile Vlaşin, care are în coordonare judeţele din nordul ţării, a afirmat că înfiinţarea acestui partid a fost aşteptată de mulţi ani în România, adăugând că există un electorat format din 20-25% dintre alegători care nu se regăseşte în niciunul dintre proiectele politice actuale şi în întâmpinarea cărora vine PRU. “Fiind maramureşean de origine, mă voi întâlni cât se poate de des cu membrii şi simpatizanţii partidului nostru din judeţul Satu Mare”, a mai spus Vlaşin.

Preşedintele filialei Satu Mare, Aurel Ghenceanu, a prezentat membrii comitetului de iniţiativă de la Satu Mare, adăugând că până în prezent filiala Sătmăreană are 25 de membri activi şi a adunat peste 250 de semnături de susţinere. Conducerea centrală a partidului are în obiectiv obţinerea unor rezultate cât mai bune la viitoarele alegeri locale şi generale.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts