Poliţia Locală, pe urmele câinilor vagabonzimicro

Sătmărenii deranjaţi de câinii fără stăpân au începând de azi posibilitatea de a anunţa Poliţia Locală Satu Mare prin intermediul unui număr de telefon scurt. Acest lucru, precum şi alte aspecte edilitare au fost prezentate ieri, în cadrul întâlnirii pe care primarul Dorel Coica a avut-o cu cetăţenii din cartierele Micro 14 şi Micro 15, care s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade”.

Număr scurt de apel
Primarul Dorel Coica a afirmat că recent a avut o discuţie cu conducerea Poliţiei Locale Satu Mare şi a firmei de ecarisaj în privinţa câinilor comunitari şi a fost stabilit un număr de telefon la care cetăţenii pot face sesizări în cazul în care sunt deranjaţi de haitele de câini fără stăpân. Aceste sesizări pot fi făcute la numărul de telefon 0361-919, pus la dispoziţia cetăţenilor non-stop. “Dacă apar câini comunitari în anumite zone, cetăţenii sunt rugaţi să sune la acest număr de telefon, iar măsurile care vor fi luate vor fi foarte rapide. Dacă vi se răspunde obraznic de centralistul de la Poliţia Locală să mă anunţaţi pe mine după care o să aflu cine a fost la celălalt capăt al firului şi vor fi luate măsurile ce se impun”, le-a spus edilul şef cetăţenilor.

O parte dintre aceştia au reclamat faptul că sunt unele persoane care cresc câini din rasele periculoase în apartamente. “Va fi elaborată o lege care va specifica faptul că cei care cresc câini în apartamente vor trebui să plătească o sumă foarte mare. Dacă aşa vor sta lucrurile, puţini vor fi cei care îşi vor permite să plătească această sumă pentru a creşte patrupedul în apartament”, a fost răspunsul primarului Dorel Coica.

Traficul greu interzis pe C.A. Rosetti
Tot cu această ocazie, viceprimarul Radu Roca a prezentat o parte dintre sesizările soluţionate de la ultima întâlnire. Astfel, au fost ridicate gurile de canal, au fost redimensionate parcările, terenul de pe strada Dariu Pop a fost curăţat de ambrozie, iar în cadrul şedinţei de azi a Comisiei de Circulaţie se va decide interzicerea traficului greu pe strada C.A. Rosetti. Referitor la traficul greu, o parte dintre cetăţenii de pe strada Dariu Pop au solicitat acelaşi lucru, însă edilul şef a afirmat că cel mai probabil se va decide, în acest caz, reducerea vitezei tirurilor la 30 de km/h.

Făcând referire la străzi, edilul şef a precizat că în prezent se face pregătirea infrastructurii municipiului Satu Mare pentru perioada rece, astfel încât după topirea zăpezilor să nu mai apară cratere. Totodată, edilul şef a mai arătat că nu va mai permite firmei distribuitoare de gaz din oraş să mai spargă străzile şi îi va cere o soluţie ca lucrările lor să fie executate fără a fi necesară spargerea asfaltului. Cetăţenii au mai atras atenţia asupra faptului că trebuie toaletaţi copacii sau au solicitat ca anumite porţiuni din faţa blocurilor lor să fie asfaltate. Primarul Dorel Coica a afirmat că în măsura posibilităţilor, şi aceste cereri vor fi soluţionate.

Tot ieri, edilul şef a avut şi o întâlnire cu cetăţenii din cartierul Micro 16 care s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”. Şi aici, primarul Dorel Coica a ascultat sesizările cetăţenilor şi a precizat că va încerca să găsească soluţii pentru a le rezolva.

 

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts