Primarul Sătmarului caută soluţii pentru problemele cetăţenilor din 14 Mai14

Continuând şirul întâlnirilor cu sătmărenii, primarul Dorel Coica s-a întâlnit ieri cu cetăţenii din cartierul 14 Mai, evenimentul fiind găzduit de Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”. Edilul şef a fost însoţit de viceprimarul Radu Roca precum şi de o parte din şefii de servicii din cadrul Primăriei Satu Mare. “Stând de vorbă cu cetăţenii, dorim să le aflăm problemele cu care se confruntă şi să încercăm să găsim soluţii pentru rezolvarea acestora”, a declarat edilul şef.

Problemele expuse de cetăţeni cu această ocazie au fost diverse, de la drumuri, la canalizare. Astfel, un cetăţean a arătat că pe strada Ilarie Chendi muncitorii firmei de distribuţie a gazului metan au săpat o groapă care a fost acoperită doar parţial, iar pământul rămas afară face mizerie în jur, mai ales atunci când plouă. Totodată, o locuitoare de pe strada Egalităţii s-a plâns de faptul că reţeaua de canalizare din zonă nu face faţă atunci când plouă abundent. Au mai fost prezentate probleme privind locurile de parcare sau necesitatea unor lucrări la carosabilul străzilor din zonă.

Un subiect sensibil şi intens discutat a făcut referire la cei care dorm la Adăpostul de Noapte situat în cartier. Locatarii s-au plâns de faptul că nu numai că le intră în curţi şi le fură, dar îi şi ameninţă. Primarul Dorel Coica a promis că în cel mai scurt timp acest adăpost va fi mutat din zonă, însă până atunci, la propunerea locatarilor, se ia în calcul ridicarea unui zid mai înalt astfel încât cei care se adăpostesc aici să nu îl mai poată trece. Totodată, consilierii primarului au notat toate sesizările făcute de cetăţeni şi a promis că în cel mai scurt timp posibil să găsească soluţii şi să le rezolve.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts